Uutisen päiväys

2.2.2020← Takaisin

Ilkka Herola kuudes Seefeldin Triplassa – ”Mukana huomata, että hyppypuolellakin on positiivisia signaaleja”

Seefeldin Tripla huipentui tänään viikonlopun viimeiseen osakilpailuun. Kahdeksantena viimeiseen osakilpailuun startannut Ilkka Herola kiri viimeisessä osakilpailussa kuudenneksi, joka on suomalaisurheilijan uran paras sijoitus Triplan kaltaisessa kisamuodossa.

Herola jatkoi positiivisia otteita hyppypuolella ja piti mäkiosuudella kahdeksannen sijansa. Hiihto-osuudelle Herola lähti reilut kaksi minuuttia kärjestä ja 50 sekuntia palkintopallisijoituksesta.

– Hyvä kisahyppy ja se riitti siihen, että pääsi Ericin (Frenzel) kanssa hiihtämään, totesi eilisessä kilpailussa pitkään yksin työskentelemään joutunut Herola.

Herola joutui lopulta tänäänkin vetämään porukkaa perässään, kun vetoapuja ei muilta herunut. Helppo latu vaikeutti edessä hiihtävän ryhmän kiinni hiihtämistä ja kaksi sijaa ladulla noussut Herola ehti maaliin kuudenneksi.

– Vetovastuu jäi taas minulle. Kokonaisuutena tuon parempaan tulokseen ei olisi noin helpolla ladulla ollut oikein mahdollisuuttakaan. Helpolla pääsee letkoissa menemään ja vähän heikommatkin pysyvät mukana ja eroja ei juurikaan synny, kertasi Herola.

Urheilijan mieltä lämmittivät mäessä onnistumiset, jotka osuivat tänä viikonloppuna myös kilpailukierroksille. 

– Täytyy olla tyytyväinen kokonaisuuteen. Mukana huomata, että hyppypuolellakin on positiivisia signaaleja, totesi Herola.

Suomalaisista kilpailussa nähtiin myös Eero Hirvonen, joka nousi kilpailun kolmanneksi nopeimmalla hiihto-ajalla pistesijoille ja oli 30:s. Hirvonen on tuskastellut koko viikonlopun ajan mäkipuolen kanssa ja totesikin, että kilpailuviikonloppuina hypyn kehittäminen on vaikeaa.

– Täytyy päästä kilpailutauolla työstämään ja palata kilpailemaan siinä vaiheessa, kun pystyy tekemään positiivisia suorituksia mäessä. Kilpailuviikonlopun aikana parantaminen on hyvin vaikeaa. Hiihtäminen oli perusvahvaa menoa, kommentoi Hirvonen.

Seefeldin Triplan voitti ylivoimaisesti Norjan Jarl Magnus Riiber. Toiseksi taisteli Norjan Jörgen Graabak, ennen Saksan Vinzenz Geigeria.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa

Kuva: Romina Eggert