Uutisen päiväys

5.11.2012← Takaisin

Koivurannan kuntoutus viimeistellään operaatiolla

  Heinäkuusta asti Anssi Koivurantaa vaivanneen polvikivun syyksi paljastui etureiden jänteen tendinoosi eli paksuuntuma. Ensin kortisonihoidolla ja nyt kuuden viikon aktiivisella polven kuntoutusharjoittelulla Koivurannan toipuminen ei valitettavasti ole edistynyt toivotulla tavalla. Nyt vaiva on päätetty hoitaa kuntoon leikkausoperaatiolla.

  Operaatiolla varmistetaan, että Koivuranta pääsee hyppäämään tulevan kauden aikana. Ilman kyseistä operaatiota voi Koivurannalla olla edessään mahdollisesti jopa kuukausien lepo.

  Polvi operoidaan avoleikkauksella, jossa paksuuntuneeseen etureiden jänteeseen tehdään viiltoja. Samassa yhteydessä polvi tähystetään pois sulkien muut mahdolliset vaivat. Operaatio suoritetaan keskiviikkona 7.11. Rovaniemellä.

  Jos kaikki menee suunnitellusti, niin Koivuranta voi aloittaa harjoittelun kahden viikon lepoajan jälkeen.

  ”Kyseessä on yksinkertainen leikkaus ja se on nyt nopein keino kuntouttaa polvi ja päästä takaisin treenaamaan”, kertoo Koivuranta.

  Hoitavina lääkäreinä Annsi Koivurannalla toimii urheilulääkäri Harri Hakkarainen Helsingissä sekä leikkauksesta vastaava ortopedi Risto Kemppainen Rovaniemellä.