Uutisen päiväys

15.9.2012← Takaisin

Janne Ryynänen piti haastajat takana yhdistetyn kesä SM-kisassa

  Ounasvaaran Hiihtoseuran Janne Ryynänen piti muun maajoukkueen takanaan lauantaina Lahdessa kilpailluissa kesä SM-kisoissa. Ryynäsen tasainen suoritus sekä mäessä että hiihtomatkalla riitti SM-kultaan ennen Puijon Hiihtoseuran Ilkka Herolaa ja Lahden Hiihtoseuran Joni Karjalaista.

  Kilpailun jälkeen Ryynänen oli tyytyväinen tietysti voittoon, mutta myös tämän hetkiseen kuntoonsa.
  ”Aivan hyvä kisa, hyppy omalla tasolla ja hiihtokin tuntui kulkevan”, Ryynänen kertasi.

  Menneen kesän kansainväliset GP-kilpailut ovat kovaan harjoitustahtiin nähden menneet hyvin. Hyvät sijoitukset ovat antaneet roimasti motivaatio harjoitteluun.
  ”Kisat osoittavat, että kunto on mennyt oikeaan suuntaan. Vielä pari kuukautta kun saa tehdä töitä, niin olen taas talvella astetta paremmalla tasolla”, Ryynänen jatkoi.

  Maajoukkueen kokonaispanokseen päivän kilpailussa ei päävalmentaja Petter Kukkonen sen sijaan ollut aivan tyytyväinen. Alkusyksyn sairasteluista huolimatta joukkue pääsi kokonaisuudessaan kilpailuun mukaan.
  ”Joukkue oli vaisu mäessä lukuun ottamatta Janne Ryynästä ja Ilkka Herolaa. Hiihto oli kaikilla hyvää, kesä-GP-tasoista kaikilla, siitä jäi positiivinen maku”, Kukkonen summasi.

  Talven suuntaviivoja Kukkonen maalaili seuraavasti.
  ”Hyppypuolella pitää kyllä tapahtua peliliikkeitä, nämä hypyt eivät tule riittävään talven kisoissa”, Kukkonen kiteytti.

  Nuorten alle 20-vuotiaiden SM-kultaan hyppäsi ja hiihti Lahden Hiihtoseuran Leevi Mutru. Toiseksi ylsi Kainuun Hiihtoseuran Arttu Mäkiaho ja kolmanneksi Kiteen Urheilijoiden Marcus Torni.

  Joukkuemäen SM-kulta Kuusamoon

  Iltapäiväkilpailuna normaalimäestä hypätty Joukkuemäen SM-kisa päättyi kuusamolaisten juhliin. Kuusamon Erä-Veikkojen Suomen mestari -joukkueessa hyppäsivät Sami Saapunki, Juho Ojala, Lauri Asikainen ja Anssi Koivuranta.

  Joukkuekilpailun hopealle hyppäsi Lahden Hiihtoseuran II-joukkue kokoonpanolla Ville Larinto, Olli Muotka, Mika Kulmala ja Sami Niemi. Kolmas oli isäntäseuran I-joukkue, jossa hyppäsivät Sebastian Klinga, Aapo Lehtinen, Ossi-Pekka Valta ja Harri Olli.

  SM-kilpailut jatkuvat sunnuntaina erikoismäen kilpailulla.

  Kilpailujen aikataulu
  Sunnuntai 16.9.2012
  9.30  Mäkihyppy, HS95 alle 20-vuotiaat, koekierros ja kilpailu
  12.00 Mäkihyppy, HS130, koekierros ja kilpailu

  Lisätietoja:
  https://www.facebook.com/skijumpingteamfinland
  https://www.facebook.com/nordiccombinedteamfinland
  https://www.vimeo.com/finnjumping