Uutisen päiväys

17.3.2018← Takaisin

Eero Hirvonen toinen Klingenthalissa – Ilkka Herola nousi lähelle podiumtaistelua

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään Klingenthalissa. Eero Hirvonen jatkoi viikonlopun ensimmäisessä osakilpailussa siitä mihin jäi Trondheimissa. Trondheimin kolmas sija kirkastui tänään palkintokorokkeen toiseen sijaan.

Hirvonen leiskautti mäkiosuudella kilpailun pisimmän hypyn, joka kantoi 142,5 metriä. Hirvonen oli mäkisosuuden jälkeen kolmas, eroa johtavaan Fabian Riessleen jäi vain 25 sekuntia.

- Oli kyllä hyvä päivä tänään. Mäessä sain tosi hyvän hypyn tehtyä. Tykkään tuosta mäestä hypätä ja sitten vielä hyvä kelikin siihen, oli hyviä fiiliksiä siellä mäkiosuudella, kommentoi Hirvonen.

Hiihto-osuudella Riessle otti selkeän voiton, mutta muista kärkisijoituksista käytiin tiukkaa kamppailua. Viimeisellä kierroksella Hirvonen teki ratkaisunsa ja kiristi tahtia, eivätkä muut pysyneet vauhdissa mukana. Hirvonen koki, ettei päivä ladulla ollut kuitenkaan parhaimmasta päästä.

- Ladulle ei ollut mitään kaikkein parhaimman tuntuista menoa. Kyllä se taisi painaa muillakin jaloissa. Viimeisellä kierroksella riitti sen verran paukkuja, että pystyi sen kakkossijan ottamaan, se siinä oikeestaan oli otettavissa ja se sieltä tuli. Pakko olla kokonaisuutena tosi tyytyväinen tähän suoritukseen ja tottakai siihen, että on podiumilla vielä toista kertaa putkeen, totesi Hirvonen.

Myös Ilkka Herola onnistui mäkiosuudella ja pääsi lähtemään ladulle vajaan minuutin kärjen perään. Herola nousi ladulla todella lähelle palkintosijakamppailua, mutta jäi kolmannesta sijasta neljä sekuntia ja lopputuloksena viides sija, joka on Herolalle kauden toiseksi paras sijoitus. Herolan hiihtoaika oli jälleen kilpailun paras.

- Mäessä oli tänään ihan hyvä päivä. Omalle tasolle oikein hyvä hyppy, pikkuisen alastulossa horjahdukset kävi aika kalliiksi, jäin ulos kärkitaistelusta. Taas kovin hiihtoaika ja sijoitus sillä viides, eipä siinä hirveesti ois voinut hiihto-osuudelta enemmän toivoa. Pitää aika nappiin mennä, jos tuommoisena päivänä meinaa paremmin vielä onnistua, kommentoi Herola.

Arttu Mäkiaho ja Leevi Mutru jäivät tänään niukasti pistesijojen ulkopuolelle. Mäkiaho hiihti maaliin sijalle 31, Mutru heti perään sijalle 32.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu huomenna Klingenthalin toisella osakilpailulla.

Tulokset
Maailmancupin kokonaistilanne

Urheilijoiden kommentteja Soundcloudissa

Kuva: Romina Eggert