Uutisen päiväys

1.1.2013← Takaisin

Asikainen avasi mäkiviikon pistetilinsä

  Garmisch-Partenkirchenin  HS140-mäen kisassa Lauri Asikainen otti itselleen pisteitä hyppäämällä 27:nneksi.

  Avauskierroksella Asikainen voitti parikisan vastustajansa Puolan Stefan Hulan 127 metrin hypyllä. Toisella kierroksella Asikaisen hyppy kantoi 127,5 metriä.

  ”Toinen hyppy oli tänään paremman tuntuinen. Pistetili on nyt auki. Eilisen karsinnan jälkeen asetin sen tän päivän tavoitteeksi. 30 kärki on kova ja omat hypyt riittivät tänään 27. sijaan”, kommentoi Asikainen.

  Norjan Andreas Jacobsen otti uudenvuoden kisassa voiton hyppäämällä toisella kierroksella lähes mäkiennätyksen. 143 metrin hyppy jäi vain puoli metriä mäkiennätyksestä.

  Itävallan Gregor Schlierenzauer tuli kisassa toiseksi 136,5 metrin hypyllä. Ero kärkikaksikon välillä oli vain 0,9 pistettä. Kolmanneksi tuli Norjan Anders Bardal 135,5 metrin hypyllä.

  Mäkiviikon kokonaistilanteessa Jacobsen johtaa toisena olevaa Schlierenzaueria 12,5 pisteellä.

  ”Jacobsenin hyppy oli kyllä yksi upeimmista mitä olen nähnyt. Onnittelut voitosta, se meni oikealle miehelle” kommentoi päävalmentaja Pekka Niemelä Jacobsenin hyppyä.

  ”Lauri hyppäsi tänään kaksi tasasen varmaa hyppyä. Hän on kehityskelpoinen kaveri. Tänään Lauri otti uransa kannalta tärkeitä askelia eteenpäin.”