Uutisen päiväys

6.2.2016← Takaisin

Julia Kykkänen jäi pisteittä Hinzenbachin kisassa

Tällä viikolla tiiviiseen tahtiin kilpailtava mäkihypyn naisten maailmancup jatkui lauantaina Itävallan Hinzenbachissa. Selkänsä kanssa taisteleva Julia Kykkänen jäi kauden 11:nnessä kilpailussa 39:nnelle sijalle.

Torstaina Oslossa suomalainen hyppäsi pisteille, kun selkä oli hyvässä kunnossa. Lauantaina ikävä vaiva kuitenkin iski Kykkäseen.

“Selkä on ongelma. Lahdessa saatiin se paikoilleen, ja Oslossa se oli ihan ok. Aamulla Julia sanoi, että lantio ei ole paikoillaan. Pitää jumpata ja treenata, että saadaan paikat kuntoon”, Julia Kykkäsen päävalmentaja Kimmo Kykkänen avasi.

Maailmancupissa 21:ntena oleva suomalaisnainen hyppää sunnuntain kisan, mutta sen jälkeen Kykkäset tekevät lisäsuunnitelmia jatkon suhteen.

“Huomenna sunnuntaina hypätään, sitten tehdään jatkon suhteen suunnitelmia. Cupin kiertäminen jää todennäköisesti toistaiseksi. Niin pitkään ollaan pois, kunnes terveysasiat ovat kunnossa. Puolikuntoisena ei kannata hypätä”, Kimmo Kykkänen valotti tilannetta.

“Katsotaan mitä tänä iltana pystytään tekemään, parin fyssarin kanssa tutkitaan”, päävalmentaja jatkoi.

Sunnuntain kisaan Kykkäsillä ei ole suurempia tavoitteita, kilpailun läpivieminen on päävalmentajan mukaan nyt oleellisinta.

“Ei ole hirveitä tavoitteita. Hyvä tavoite on, että pystytään hyppäämään”, Kimmo Kykkänen summasi.

Lauantain kilpailun voittoon ponkaisi jälleen kerran Japanin Sara Takanashi. Itävallan Daniela Iraschko-Stolz oli kakkonen ja Norjan Maren Lundby kolmas.

Kisan voittaja Takanashi on ollut tällä kaudella maailmancupissa ylivoimainen, sillä hän on voittanut 11 kisasta kymmenen. Japanilainen johtaa kokonaiscupia 1080 pisteen turvin, Julia Kykkäsen sijoitus on 21:s.

Tulokset tämän linkin takana.
 

www.hiihtoliitto.fi

Naisten mäkihyppyjoukkue facebookissa
Twitter @Finnjumper #sjteamfinland
Instagram @sjteamfinland #sjteamfinland
LUMISPORT TV (YouTube)