Uutisen päiväys

8.10.2017← Takaisin

Herolalle ja Kettuselle yhdistetyn Suomen mestaruudet

Mäkihypyn ja yhdistetyn kesä-SM-kisoissa Lahdessa jaettiin ensimmäisenä yhdistetyn mitalit.Ilkka Herola ja Atte Kettunen olivat päivän vahvimpia, vaikka eivät aivan kärjestä hiihto-osuuksille lähteneetkään.

Maajoukkuemiehet Jyväskylän Hiihtoseuran Eero Hirvonen ja Puijon Hiihtoseuran Ilkka Herola hyppäsivät aamun hyppykierroksella metrin sisään. Hirvonen pääsi rullaradalle kolme sekuntia ennen Herolaa.

”Ei mikään täydellinen hyppy, mutta hyvä, että tuommoinen perushyppy on tulokseltaan kohtuullinen”, mietti Herola päivän hyppysuoritusta.

Hiihto-osuus eteni vuorovetokierroksin ja lopussa Herola kiri lyhyellä maalisuoralla Hirvosen ohi.

”Sehän ratkaistaan tuossa viimeisen 30 metrin matkalla tuo kisa. Keulassa ei ole mitään hyötyä tehdä töitä, koska peesistä ei tipu mitenkään. Hyvä harjoitus”, kertasi Herola vielä hiihto-osuutta.

Kuten Herola, niin moni muukin yhdistetyn urheilija jatkoi päiväänsä illan joukkuemäenkilpailussa.

”Lähetään kirkastamaan viime vuoden pronssia Puijon Hiihtoseuralle”, totesi Herola illan tavoitteestaan.

Yhdistetyn hopeaa sai Jyväskylän Hiihtoseuran Eero Hirvonen ja pronssia viime talven nuorten maailmanmestari, Kainuun Hiihtoseuran Arttu Mäkiaho, joka jäi kärkikaksikolle 41,9 sekuntia.

Mäen jälkeen viidentenä ollut Hannu Manninen ei päässyt mittaamaan hiihtovauhtiaan rullasuksirikon vuoksi. Kilpailunjärjestäjien suksien rullat käytännössä sulivat ja Manninen joutui jättämää hiihdon kesken reilun kolmen kilometrin jälkeen.

Nuorten sarjassa viime vuoden kultamitalisti Jyväskylän Hiihtoseuran Atte Kettunen ei onnistuntut mäkiosuudella. Mies lähti viidentenä rullahiihto-osuudelle 38 sekuntia mäen jälkeen johtanutta Ylistaron Kilpa-Veljien Otto Niittykoskea perässä.

”Tänään on ollut kyllä ihan menevä päivä, vaikka mäessä tulikin pieni epäonnistuminen, niin hiihto oli vahvaa ja taktisesti hyvää, niin tyytyväinen voi olla”, kommentoi Kettunen, joka on päässyt valmistautumaan hyvin kesäkaudella.

Nuorten voittokamppailu oli tiukka ja Kettusen takana hopea meni Niittykoskelle 0,3 sekunnin ja pronssi Ounasvaaran Hiihtoseuran Wille Karhumaalle 0,7 sekunnin turvin.


Tulokset 

Mäki, M18

Lopputulokset, M18

Mäki, M yleinen

Lopputulokset, M

Kuuntele miesten sarjan kolmen parhaan haastattelut

www.soundcloud.com/hiihtoliitto-1/

Atte Kettusen haastattelu facebookissa