Uutisen päiväys

4.1.2019← Takaisin

Aalto ja Alamommo karsiutuivat toiselta kierrokselta Innsbruckissa

Suomalaishyppääjät Antti Aalto ja Andreas Alamommo karsiutuivat toiselta kierrokselta Keski-Euroopan mäkiviikon kolmannessa osakilpailussa Innsbruckissa. Aalto oli kilpailun 41:s ja Alamommo 46:s.

Aalto hyppäsi ensimmäisellä kieroksella 117 metriä. Puolalaista Stefan Hulaa vastaan hypännyt Aalto jäi ilman toisen kierroksen paikkaa, kun kaksikon välisen taistelun vei puolalaishyppääjä 120 metrin hypyllään.

"Innsbruckissa oli aika rikkonaista hyppäämistä. Karsinta oli vielä ihan ok, kisa oli kehno. Ei saanut irti sitä, mitä olisi tarvinnut", kommentoi Aalto.

Alamommon hyppy kantoi 115,5 metriä. Karsinnan toiseksi parasta urheilijaa, Tshekin Roman Koudelkaa, vastaan hypännyt Alamommo hyppäsi ensimmäistä kertaa urallaan mäkiviikon varsinaisessa kilpailussa.

"Hyppy hypyltä on saanut parannettua, oli tosi lähellä Engelbergin tasoiset hypyt. Olihan se aika mahtavaa hypätä sinne 'hornankattilaan' omassa ensimmäisessä mäkiviikon kisassa. Bisseniin vaan jatkamaan omia hyppyjä ja nauttimaan hyppäämisestä", totesi Alamommo.

Mäkiviikko jatkuu seuraavaksi viimeisellä kilpailupaikalla, Itävallan Bischofshofenissa. Kilpailun karsinta hypätään jo huomenna klo 18.

Tulokset

Urheilijoiden kommentteja SoundCloudissa

Kuva: Berkutschi