Uutisen päiväys

28.2.2016← Takaisin

Herolalla haastava Italian viikonloppu, sunnuntain kisasta hylkäys

Ilkka Herolan haastava Val di Fiemmen viikonloppu päättyi hylkäykseen sunnuntain kilpailussa.

Herola oli mäkiosuuden jälkeen sijalla 22, eroa kärkeen kertyi kaksi minuuttia ja kolmanteen sijaan minuutti.  Hyppy ei kulkenut Predazzon mäessä, minkä mies tiesi jo ennakkoon olevan haastava. 

”Mäessä on ollut aina vaikeuksia täällä, niin 2013 MM-kisoissa kuin muulloinkin. Nyt en näillä vähäisillä hypyillä, joita kertyi koko viikonlopulle yhteensä kuusi, päässyt lainkaan tuohon sisälle”, manasi Herola. 

Mäkiosuus oli vesisateessa muutoinkin vaikea. Lähtölava oli alhaalla ja vesisade hidasti vauhteja entisestään. Sunnuntain hypyt jäivät lähes kymmenen metriä lauantain vastaavista. 

Hiihto-osuus oli lauantain tapaan raskas. 

”Ei kyllä jäänyt paljon positiivista sanottavaa viikonlopusta. Jos tänäänkin oli haasteita kaluston kanssa, niin ei kyllä onnistunut mieskään. Ei mäessä eikä ladulla. Eilen pystyi vielä taistelemaan”, Herola kertasi. 

Lopulta valmentaja liputti Herolan pois ladulta viiden kilometrin kohdalla ja sai vasta sen jälkeen tiedon, että varaslähdön vuoksi mies oli hylätty.

”Joo, taisin sekunnin liian aikaisin lipsauttaa suksen portista”, totesi Herola. 

Herola jatkaa seuraavaksi viikoksi Seefeldiin valmistautumaan maailmancupin viimeiseen kisaviikonloppuun, joka käydään Saksan Schonachissa. 

”Taidan nostaa jalat kohti kattoa ja ootella seuraavaa viikonloppua. Ei tässä harjoittelemalla enää ensi viikonlopuksi kuntoon tulla, pikemminkin päinvastoin”, kuittasi Herola jo paremmalla mielellä. 

Kilpailun voittoon hiihti Norjan Magnus Krog ennen maanmiestään Jörgen Graabakia ja Saksan Fabian Riessleä

Raskaan kelin kanssa taistelivat myös muut. Muun muassa Saksan Tobias Simon sekä Slovenian Marjan Jelenko jättivät sunnuntaina kisan kesken. Johannes RydzekYoshito Watabe ja Francois Braud eivät edes lähteneet hiihto-osuudelle.

Tulokset linkin takana

Maailmancupin tilanne

Kuva: SHL/Touho Häkkinen