Uutisen päiväys

23.9.2016← Takaisin

Lahdessa ratkotaan viikonloppuna kesä-SM-mitaleja

Mäkihypyn ja yhdistetyn Suomen mestaruudet ratkotaan viikonloppuna Lahdessa. Kesäkisoissa on mukana kova kattaus maamme kärkinimiä esimerkiksi mäkihyppääjien Jarkko Määtän ja Julia Kykkäsen johdolla.

Kolmipäiväinen tapahtuma pääsee kunnolla vauhtiin lauantaina, perjantaisten vapaiden harjoitusten jälkeen, jolloin ratkaistaan yhdistetyn Suomen mestaruudet yleisessä ja 18-vuotiaiden luokassa sekä mäkihypyn kullat nuorten ja naisten sarjoissa sekä joukkuemäessä.

Kisoissa nähdään edustusta maamme kansainväliseltä huipulta, sillä esimerkiksi lauantain yhdistetyn kisan lähtölistalla on koko A-maajoukkuekahdeksikko Ilkka Herola-Eero Hirvonen-Leevi Mutru-Matti Herola-Mikke Leinonen-Arttu Mäkiaho-Jussi Salo-Jim Härtull. 18-vuotiaiden kisassa urheilijoita on kaikkiaan 13 kappaletta.

Viikonlopun yksi kiireimmistä kilpailijoista on nuori mäkihyppytähti Niko Kytösaho, joka lähtee kisoihin selkein tavoittein.

"Hyppään molemmat kisat (nuorissa ja yleisessä). Totta kai kolmea mitalia lähdetään hakemaan, mutta tavoitteena on lähinnä saada hyvät hypyt kisoihin."

Miesten mäkihypyn Suomen mestaruus ratkeaa sunnuntaina, ja 46:n urheilijan joukossa ovat mm. Jarkko Määttä, Ville Larinto ja Lauri Asikainen sekä yleisen lisäksi myös 18-vuotiaissa kilpailevat nuoret lupaukset Andreas Alamommo ja Kytösaho.

"Kaikki suomalaiset huiput ovat paikalla mäkihypyssä. Yhdistetyssä kilpailee kisan ulkopuolella Hannu Manninen. Hän on koehyppääjä, jonka hypyt arvostellaan ja hän hiihtää myös", mäkihypyn kilpailunjohtaja Pekka Tervahartiala hehkuttaa laajaa tarjontaa.

Naisten mäkihypyssä mestaruudesta taistelee neljä hyppääjää ennakkosuosikki Julia Kykkäsen lisäksi. Jenny Rautionaho, Susanna Forsström, Julia Tervahartiala ja kanadalainen Jasmine Sebandj haastavat Kykkäsen lauantaina.

Linkit:
Viikonlopun ohjelma Lahden Hiihtoseuran sivuilla
​Yhdistetyn SM-yleinen, osanottajat
Yhdistetyn SM-18-vuotiaat, osanottajat
Mäkihypyn SM-yleinen, osanottajat
Yhdistetyn SM-18-vuotiaat, osanottajat
Naisten mäkihypyn SM-yleinen, osanottajat

Kuvassa oleva Eero Hirvonen on yksi viikonlopun tähdistä. (KUVA: Corinna Heitmüller)