Uutisen päiväys

26.1.2014← Takaisin

MÄKIHYPPY: Heiskaselle pisteitä myös Sapporon toisesta kisasta

  Sami Heiskanen oli paras suomalainen ja otti pari maailmancupin pistettä Japanin Sapporon toisesta kilpailusta. Heiskanen oli kilpailun 29:s.

  "Hyppääminen oli tänääkin hyvällä tasolla. Ensimmäinen hyppy hyvin lähellä hyvää suoritusta, kuten myös toinenkin. Toisessa hypyssä tuli pieni ajoitusvirhe, joka rokotti parhaat metrit pois. Muuten hyppääminen on mennyt koko ajan nousujohteisesti eteenpän", Heiskanen kertoi.

  Joukkueen valmentaja Jani Klinga korosti Sapporossa mukana olleiden hyppääjien tarvitsevan vielä paljon kilpailutilanteita hyvän rutiinitason löytämiseksi.

  "Tänään emme olleet joukkueena tulokselliseti aivan sillä tasolla kuin olimme eilen. Mutta kokonaisuutena viikonlopusta jäi kuitenkin paljon positiivisia asiota käteen. Etenkin Sami Heiskasen hyvät suoritukset molempina päivinä. Pienillä paranuksilla Samin ja muidenkin hyppääjien tulostaso tulee tästä vielä nousemaan kevään aikana. Tarvitaan vaan lisää kilpailuja ja sitä kautta rutiinia. Silloin kilpailusuoritukset eivät vaihtele niin paljon päivästä ja hypystä toiseen", Klinga anaslysoi.

  Sebastian Klinga oli kilpailun 57:s, Ville Larinto 60:s ja Sami Niemi 61:s.

  Sunnuntain kilpailussa Slovenia otti historian ensimmäisen kolmoisvoittonsa kolmikolla Jernej Damjan, Peter Prevc ja Robert Kranjec. Voitto oli Damjanin ensimmäinen maailmancuptasolla.

  Prevc johtaa maailmancupian ennen Puolan Kamil Stochia ja Itävallan Gregor Schlierenzaueria.

  Tulokset kokonaisuudessaan http://www.fis-ski.com/ski-jumping/events-and-places/event=33548/race=3884/index.html