Uutisen päiväys

2.12.2012← Takaisin

Ilkka Herola kilpaili maailmancup-pisteille

  Lauantaina käydyn kisan voitti Ranskan Jason Lamy Chappuis, toiseksi tuli Magnus Krog Norjasta ja kolmannen sijan vei toinen ranskalainen Sebastien Lacroix.

  Ilkka Herolan sijoitus kisassa oli 22:s. Suorituksellaan Herola avasi maailmancuppistetilinsä.

  Herola oli tyytyväinen päivän suoritukseensa.

  “Tänään oli hyvä päivä. Hiihto sujui tänään paremmin kuin mäki. Suoritus oli sitä, mitä tämän päivän kuntoni on.”

  Päävalmentaja Petter Kukkonen kehui myös 17-vuotiasta Herolaa.

  “Ilkka on nuori lupaus, joka on antanut hyviä näyttöjä. Hän oli selkeästi vahvin tänään. Koko joukkuetta ajatellen tulos ei ollut kovin hyvä, mutta kisat olivat askel eteenpäin. Tämä on meidän taso tällä hetkellä ja tästä mennään eteenpäin.”

  Muiden suomalaisten sijoitukset kisassa: Mikke Leinonen 33., Jim Härtull 38., Jussi Salo 39., Arttu Ålander 40. ja Eetu Vähäsöyrinki 41.

  Mikke Leinosen tunnelmat päivästä olivat kaksijakoiset.

  “Ei ihan huono, mutta ei hyväkään päivä. Hiihto oli pätkittäin hyvää ja pätkittäin huonoa. Pitäisi saada enemmän taisaisuutta tekemiseen.

  Jim Härtull harmitteli kisapäivän tulostaan.

  “Hyppykuntoni oli samaa mitä se on ollut aikaisemminkin, mutta hiihto ei sujunut niinkuin piti. Ei ollut yhtään kilpailumeininkiä mukana.”

  Mäessä 13:nneksi hypännyt Janne Ryynänen keskeytti kisan hiihto-osuudella. Ryynäsen keskeytys johtui äkillisestä huonosta olosta. Ryynäsen kunto selviää paremmin huomiseen mennessä.

  Lauantain parisprintissä suomen joukkueesta ovat kisaamassa ykkösparina Janne Ryynänen, Ilkka Herola ja toisena parina Jim Härtull ja Mikke Leinonen.