Uutisen päiväys

29.3.2017← Takaisin

Mäkihypyn ja yhdistetyn viimeiset SM-mitalit jaossa Taivalkoskella

Mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailukausi on kansainvälisten kilpailujen osalta loppunut, mutta kauden viimeisistä SM-mitaleista kilpaillaan vielä tulevana viikonloppuna Taivalkoskella pienmäen SM-kisoissa. Yleisen sarjan lisäksi mukana ovat alle 18-vuotiaat. Ensimmäistä kertaa kamppaillaan myös naisten SM-mitaleista yhdistetyssä.

Taivalkosken SM-kilpailujen järjestelyt ovat kilpailunjohtaja Tapio Räisäsen mukaan aikataulussa ja kunnossa. Lumiolosuhteista ei ole tarvinnut olla huolissaan, sillä Taivalkoskella lunta riittää. Maaliskuussa lunta on satanut todella paljon, mikä on pitänyt kunnossapitohenkilöstön kiireisenä.

Mäkihypyn vuoden 1978 maailmanmestari Räisänen muistuttaa, että Taivalkoskella on jo reilun 60 vuoden perinteet mäkihypyssä.


"Taivalvaaran hyppyreistä on tuona aikana ponnistanut moni kansallisen ja kansainvälisenkin tason huippu. Kisojen valmistelut ovat aikataulussa ja mäki hyvässä kunnossa. Kisoihin on tulossa noin 80 urheilijaa. Mäkipuolella mukana on Janne Ahosta lukuun ottamatta kaikki Suomen kärkihyppääjät. Yhdistetyn kärkinimistä mukana on Leevi Mutru. On upeaa päästä jakamaan kautta aikojen ensimmäiset SM-mitalit myös naisten yhdistetyssä. Lajihan on mahdollisesti tulossa myös kansainvälisiin arvokisoihin”, Räisänen sanoo.

Pienmäen SM-mitaleista kilpaillaan Taivalvaaran HS80-mäessä lukuun ottamatta naisten yhdistettyä, jonka mäkiosuus hypätään HS52-mäessä. Naisissa mukana ovat muun muassa nuorten PM-mitalistit Julia Tervahartiala sekä Annamaija Oinas sekä Lahden MM-kisakävijäSusanna Forsström.

Lauantaina 1.4. kilpaillaan yhdistetyn SM-mitaleista ja sunnuntaina hypätään erikoismäen kilpailu. Osallistujalistat löytyvät kisasivuilta: https://www.taivalkoskenkuohu.fi/maki/pienmaen-ja-18-v-makihypyn-ja-yh/

Live-tulosseuranta kilipa.com -sivulla sekä sosiaalisessa mediassa: 


Facebook: https://www.facebook.com/events/389283191465757/ 

Kilpailutapahtumia seurataan mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkuekanavissa (linkit alla). 
Voittajahaastattelut löytyvät facebookista sekä Hiihtoliiton SoundCloudista.

Mäkihyppymaajoukkue Facebookissa
Naisten mäkihyppyjoukkue Facebookissa
Instagramissa

Twitterissä

#sjteamfinland

Yhdistetyn maajoukkue Facebookissa
Instagramissa
Twitterissä

#ncteamfinland

Soundcloud
LUMISPORT TV
 (YouTube)