Uutisen päiväys

29.7.2013← Takaisin

Lieksan 12. Waskiyhdistetty ratkesi vasta loppukirissä

  Lauantaina kilpailtiin perinteinen Waskiyhdistetty Lieksassa 13 kilpailijan voimin. Aamupäivällä Riihivaaran mäkikeskuksella satapäinen yleisö nautti tasokkaasta ja mielenkiintoisesta mäkikilpailusta. Tämän vuoden mäkikisaan toi oman mausteensa järjestäjien tekemä muutos, jossa hypättiin kaksi hyppyä kuitenkin niin että vain parempi jäi näistä voimaan. Ensimmäisen kierroksen jälkeen kärjessä oli nuori lupaus Ilkka Herola hypättyään 57,5m ja pisteitä 118,5. Toisella kierroksella Jussi Salo leiskautti 57 ja sai hiukan paremmat tyylit kuin Ilkka pisteet 119,6. Kolmas mäkiosuudella oli Mikke Leinonen. Mäkikisa oli muutenkin tiukka, koska ensimmäisen ja viimeisen lähtöero oli vain hiukan yli puolitoista minuuttia.

  Mäkipaikalta siirryttiin keskustaan, jossa uusittua reittiä kierrettiin 7 kertaa ja matkaksi tuli noin 11 kilometriä. Kilpailun alkupuoliskolla erottui kaksi ryhmää. Ensimmäisessä hiihtivät mäkiosuuden neljä parasta ja seuraavassa sitten sijat 5-8. Ero pysyi pitkään 20 sekunnin tuntumassa.

  Viidennelle kierrokselle lähdettäessä kärjessä Mikke Leinonen lisää hiukan vauhtia ja mäen jälkeen kärjessä ollut Jussi Salo tippuu letkasta. Kolmikko Leinonen, Herola ja Härtull jatkavat menoaan, mutta seuraavassa ryhmässäkin alkaa tapahtua he lisäävät vauhtia. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä jälkimmäinen ryhmä hajoaa ja mäen jälkeen 8. ollut Matti Herola imee kärkiryhmän kiinni Pielisentien osuudella. Puolessa väliin reittiä kärkikolmikko oli muuttunut nelikoksi. Koulukadun pitkälle loppusuoralle käännyttäessä Ilkalta epäonnistuu hiukan käännös ja Jim Härtull pääsee sisäkautta ohi ja kiihdyttää muilta karkuun. Ensimmäisenä maaliviivan ylitti Jim Härtull ja Härtullin peesissä ajolinjansa hyvin valinnut Mikke Leinonenkin tulee ohi Herolan veljeksistä. Kolmospaikan kohtalo ratkesi juuri maaliviivalla, jossa Matti oli monon mitan etupuolella. Ilkka jäi näin neljänneksi. Päivän kärkinelikko mahtui neljän sekunnin sisään.

  1. Jim Härtull
  2. Mikke Leinonen
  3. Matti Herola
  4. Ilkka Herola

  Lieksan Hiihtoseura kiittää kilpailijoita, yhteistyökumppaneita ja talkoolaisia onnistuneesta tapahtumasta. Tietenkin suuri kiitos myös yleisölle.

  Teksti: Arto Nousiainen
  Kuvat: Kirsi Vänskä