Uutisen päiväys

15.1.2017← Takaisin

Larinto maailmancupin pisteille Wislassa

Ville Larinnon nousukuntoinen vire sai jatkoa sunnuntaina, kun suomalainen hyppäsi mäkihypyn Wislan maailmancup-kisassa 25:nneksi. Kilpailun toinen suomalaisedustaja Antti Aalto loikkasi 35:nnelle sijalle.

Vaikka lauantaina Larinto ei toiselle kierrokselle selvinnytkään, on suomalainen ollut viime aikoina lupaavassa iskussa. Hän on yltänyt pisteille kolme kertaa viimeisessä neljässä kisassaan, kun viikko sitten Saksassa Titisee-Neustadtin Continental Cupin taistoissa irtosi hienot sijat 6 ja 13.

"Hyppääminen alkaa tuntumaan pikkuhiljaa hyvälle ja askelia oikeaan suuntaan on otettu. Tekniikka alkaa vakiintumaan kokoajan paremmaksi. Mennään eteenpäin", HS134-mäestä sunnuntaina 119,0 ja 120,5 metriä ja yhteispisteet 220,6 kerännyt Larinto sanoi.

Kisan toinen suomalainen Antti Aalto oli 35:s 119,5 metrin loikalla, joka toi 104,4 pistettä. Viikonlopun kolmas sinivalkoinen edustaja Jarkko Määttä jäi sunnuntaina karsintaan.

Voiton Wislassa otti hyppynsä 135,5 ja 128,0 metriin lennättänyt kotiyleisön suosikki Kamil Stoch pistein 271,7. Norjan Daniel Andre Tande taipui kakkoseksi 1,2 pisteen erolla voittajaan, Slovenian Domen Prevc oli puolestaan kolmas häviten Tandelle ainoastaan yhden kymmenyksen.

Continental Cupin puolella Garmisch-Partenkirchenissä Eetu Nousiainen ylsi toiselle kierrokselle oltuaan tuloksissa 27:s. Lauri Asikainen sijoittui 33:nneksi, Andreas Alamommo ei startannut kisaan lainkaan.

Kauden 11:nnen kilpailun kaksi ensimmäistä sijaa menivät Sloveniaan kaksikolle Miran Zupancic - Anze Lanisek. Norjan Sigurd Nymoen Soeberg oli kolmas.

Linkit:
Maailmancup-kisan tulokset
Maailmancupin kokonaistilanne

Continental Cupin kisan tulokset
Continental Cupin kokonaistilanne