Uutisen päiväys

29.1.2017← Takaisin

Herola kuninkuusmatkan päätteksi kahdeksas Seefeldin Triplassa

Seefeldin Tripla päättyi sunnutaina kahteen mäkikierrokseen sekä 15 kilometrin hiihtoon. Yhdistetyn kuninkuusmatkan päätteeksi voittajaksi kruunattiin Saksan Eric Frenzel. Ilkka Herola oli kahdeksas ja Leevi Mutru 27:s.

Herola hyppäsi 101 ja 104,5 metriset hypyt, joista jälkimmäiseen hän oli tyytyväinen. Ladulla suksi kulki koko porukan toiseksi nopeimmin ja nousua tuli jälleen viisi sijaa.

”Aika lailla se tuli tehtyä, mitä se oli maholista tehä tuolla ladulla. Kokonaistuloskin on ihan ok, ei tässä kovin pettynyt voi olla, kun ei tällä kaudella tuon parempia sijoja ole tullut”, summasi Herola.

Leevi Mutrun hypyt kantoivat tänään 101 metriä. Ladulla hiihto kulki kohtuullisesti väsymyksestä huolimatta.

”Se oli puoleen väliin yllättävän helppo. Puolen välin jälkeen rupes oikeestaan pitkän matkan hiihdon matka rupes painamaan aika paljon jaloissa. 12,5 kilsan jälkeen se oli tuskan taivalta. Kyllä se oli vähintään yhtä hirveetä, mitä se Ilkka sitä pelotteli.”

Eero Hirvonen ei startannut lainkaan päivän kilpailuun. Kokonaiskuormitus tammikuun kilpailujen ja matkustuksen osalta on ollut suuri ja Hirvonen päätti yhdessä valmentajien kanssa pitää lepopäivän. Seefeldin Triplassa Hirvonen ei enää taistellut kärkisijoista.

Seefeldin Triplan voitti Saksan Eric Frenzel, joka jo ennen maalisuoraa pudotti kyydistä maanmiehensä Johannes Rydzekin. Kolmanneksi kiri Itävallan konkari Bernhard Grüber.

Ilkka Herola nousi maailmancupissa yhdeksänneksi. Eero Hirvonen kokonaiskilpailussa sijalla 12. ja Leevi Mutru 32.

Suomen joukkue matkustaa tiistain ja keskiviikon aikana Korean Pyonchangiin. Urheilijoista maailmancupia jatkavat Herola, Hirvonen ja Mutru.


Ilkka Herolan kommentit
Leevi Mutrun kommentit 

Seefeld, Tripla tulokset 
Maailmancupin kokonaistilanne