Uutisen päiväys

23.2.2013← Takaisin

Val di Fiemme: Suomalaisilta jäi toinen kierros kokematta normaalimäen kilpailussa

  Mäkihypyn HS106-normaalimäen kilpailussa suomalaisnelikko ei pystynyt venymään. Tuloksena oli jääminen ulos toiselta kierrokselta.

  Kilpailun voittoon hyppäsi Norjan Anders Bardal. Toiseksi ponnisti Itävallan Gregor Schlierenzauer ja kolmanneksi Slovenian Peter Prevc.

  Kilpailun tulokset kokonaisuudessaan

  Kilpailun jälkeen miehet totesivat tilanteen ja analysoivat hyppyjänsä seuraavasti:

  Anssi Koivuranta (39.):
  ”Ei menny hyvin, eikä menny mitenkään muuten kuin normaalisti. Sijoitus on ihan hanurista, se harmittaa ja ärsyttää. Totta kai olisi kiva niistä paremmista sijoituksista taistella.”
  ”Siihen suoritukseen sinällään en voi olla pettynyt, en alisuorittanut kisatilanteessa, se on ollut tuommoista, eikä sillä nyt juhlita pätkän vertaa. Koko viikon parhaimmat hypyt ovat olleet noissa mitoissa. Suoritus oli tähän tasoon nähden ihan hyvä, mutta tuloshan on ihan surkea.”

  Ville Larinto (42.):
  ”Tuohan se oli taso, mikä huomattiin aiempinakin päivinä. Melkeimpä ihme olisi ollut, jos tärkeimmässä paikassa olisi pystynyt tekemään jonkin ylisuorituksen. Ongelma on ponnistusvaiheessa, se on vaan niin puristusta kuin voi olla.”
  ”Huomenna pitäisi olla miettimättä hyppäämistä. Itse tästä tekee itselleen vaan liian vaikeeta.”

  Lauri Asikainen (48.):
  ”Ei saanut siihen sitä rentoutta, mitä olisi tarvinnut. Nyt vaan tarvii saada se itseluottamus tuohon isoon mäkeen ja saada siihen hyviä treenihyppyjä alle.”
  ”Kokeilen vähän kantalappua nostaa, niin saisin vähän paremman tunteen tuohon loivaan ylämäkeen, jos sitä kautta löytäisi rentoudenkin tuohon hyppyyn. Testasin samaa kesällä täällä harjoitusleirillä ja se toimi hyvin.”

  Sami Heiskanen (50.):
  ”Vähän samoja merkkejä oli tänään kuin eilisessä karsinnassa. Asennon kanssa ongelmia, eli  yläkroppa puristuu polviin niin tiukasti kiinni, että ei saa käytännössä minkäänlaista ponnistusta aikaiseksi. Käytännössä semmoista läpilaskua.”
  ”Nyt vaan täytyy nollata ajatukset ja miettiä niitä asioita, mitä on kotona treeneissä tehnyt. Joku lukko tuli tuolla mäellä tänään, siellä oli täysin eri mies kuin esimerkiksi toisissa harjoituksissa.

  Päävalmentaja Pekka Niemelä:
  ”Kisasta ei julkikuvassakaan ollut suurempia odotuksia. Jokainen lähti tekemän parastaan, ja jokainen lähti sinne positiivisena. Lopputulema on se, että kukaan ei pystynyt tasoltaan venymään. Sanalla sanoen tekniikka ei riitä. Semmoisessa pienessä pattitilanteessa ollaan, että täällä kisoissa ei tekniikkaa voida sinällään parantaa.”
  ”Tärkeä asia on, että urheilijat ei rupee tuskastumaan, vaikka joudutaan kyntämään. Se, mitä toivon, että seuraavalla viikolla jokainen pääsee tämän hetkiselle omalle suorituskyvyn tasolle. Meidän ei pidä liikaa analysoida ja pohtia, vaan jatkaa omaa tekemistä. Paremman fiiliksen rakentaminen on mahdollista pienten onnistumisten kautta. Niitä nyt joka jätkä lähtee hakemaan.”