25.1.2020← Takaisin

Huonot olosuhteet pilasivat suomalaisten mahdollisuudet naisten mäkihypyn maailmancupissa Romaniassa

Eilen karsinnassa hienosti alkanut viikonloppu ei jatkunut tänään Romanian Rasnovissa. Molemmat hyppääjät jäivät ensimmäiselle kierrokselle.

Tasan 80 metriä hypännyt Julia Kykkänen oli paras suomalainen 32. sijalla. Susanna Forsström oli kolmanneksi viimeinen 71 metriä kantaneella hypyllä. Susanna Forsströmillä oli huonoa tuuria matkassa, kun tuulet näyttivät osaansa hänen hyppynsä aikana.

”Tän päivän kisahyppy oli samaa tasoa kuin muutkin hypyt täällä. Kävi aika surkee tuuri, oli ylivoimaisesti huonoin keli ja ihan mahdoton takatuuli kummulla, ei siinä päässyt minnekään. Hyppynä ei mitään suurta ongelmaa, ja olen tyytyväinen ettei tullut kisapuristamista. Sille ei valitettavasti mitään voi jos tuollaiseen olosuhteeseen joutuu. Mutta jatketaan huomenna, eiköhän se parempi tuuri ja tuuli sieltä tule,” Forsström kommentoi kisan jälkeen.

Naisten päävalmentaja toimiva Ossi-Pekka Valta komppasi Forsströmin ajatuksia.

”Rasnovin eka kisa hypätty. Suskulla ihan ok hyppy, mut keli oli tosiaan tosi huono. Huomenna koitetaan kikka kolmosta et saadaan vauhtimäen nopeudet paremmaksi, hyppäämisessä keskitytään samoihin asioihin ja luotetaan siihen. Pidetään homma yksinkertaisena. Julialla hyppy viel hakee, muutamia parempia tullut ja niitä tarvitaan enemmän että siirtyy kilpailuihin. Huomenna paremmalla tuurilla ja hyvällä mielellä hyppäämään.”

Kilpailun voitti Saksan Katharina Althaus ennen maanaistaan Juliane Seyfarthia sekä Itävallan Eva Pinkelnigiä.

Maailmancupin kiertue jatkaa huomenna Romanian Rasnovissa ja kilpailu käydään kello 14:00.