Uutisen päiväys

25.3.2017← Takaisin

Suomi 11:s kauden viimeisessä joukkuemäessä

Suomen nelikko Jarkko Määttä - Antti Aalto - Lauri Asikainen - Ville Larinto hyppäsi 11:nneksi mäkihypyn maailmancupin kauden viimeisessä joukkuekilpailussa Planican HS225-mäessä.

Kauden viimeisessä joukkuekisassa parhaiten suomalaisista onnistui Jarkko Määttä, jonka hyppy lensi tasan 200 metriin. Myös Antti Aalto ja Ville Larinto hätyyttelivät 200 metrin viivaa 198,5 ja 197,0 metrin loikilla. Lauri Asikaisen siivu puolestaan lensi 171,5 metriä.

"Ei pystynyt ihan huippusuoritukseen, pitäisi nauttia lentämisestä enemmän. Mutta perustaso oli, ihan OK hyppäämistä, aika tasaista. Siinä mielessä ihan OK, mutta olisihan sitä halunnut pidemmälle lentää", 200 metrin rajan puhkaissut Määttä tuumi, ja jatkoi:

"Se vaatisi vähän onnistumisia ja tuuria, ei sattunut tänään", maailmancupissa parhaana suomalaisena 50:ntenä oleva Määttä pohti.

Suomen pisteet 547,9 toivat lopulta 11:nnen sijan maailmancupin kauden viimeisessä joukkuemäessä. Vaikka tulokset jäivät laihoiksi talvella, tekivät suomalaiset myös hyviä väläytyksiä isossa kuvassa. Esimerkiksi elokuussa Määttä voitti Puijolla Continental Cupin kisan, Lahdessa sinivalkoisilla oli yksi kauden parhaista panoksista, FIS Cupissa Eetu Nousiaista puolestaan juhlittiin voittajana alkuvuodesta.

"Vaikka ei tuloksissa näy, on menty eteenpäin ja otettu askelia. Ainakin itsellä on tällä hetkellä, jos vertaa vaikkapa vuoden takaiseen, niin todella paljon parempi tilanne lähteä kesäkauteen. Talvi meni vähän omien virheiden takia tosi pahasti pilalle. Nyt on henkisesti ja fyysisesti paremmassa kunnossa. Odotan innolla kesän treenejä ja ensi talvea", vielä ensi viikonloppuna Taivalkoskella pienmäen SM-kisoissa hyppäävä Määttä huomautti.

Kovatasoisen kisan voiton Sloveniassa nimiinsä kuittasi ensimmäisen kierroksen jälkeen toisena ollut Norjan nelikko Robert Johansson - Johann Andre Forfang - Anders Fannemel - Andreas Stjernen. Avauskierroksen jälkeen piikkipaikkaa miehittänyt Saksa oli kakkonen ja maiden välisessä kokonaistilanteessa ykkösenä oleva Puola kolmas. Suomi on maiden cupissa 11:ntenä 164 pisteellään.

Maailmancupin kausi huipentuu sunnuntaina kauden viimeiseen henkilökohtaiseen kisaan.

Linkit:
Kisan tulokset
Maiden väliset pisteet

Kuvassa Antti Aalto. (Tadeusz Mieczynski)