Uutisen päiväys

7.6.2011← Takaisin

Mäkihypyn ja yhdistetyn joukkueiden valmistautuminen tulevaan kauteen on hyvällä mallilla

  Finnjumping järjesti maanantaina 6. kesäkuuta tiedotustilaisuuden Vierumäellä. Mäkihypyn ja yhdistetyn joukkueiden kesäkuulumiset lupailee hyvää tulevalle kaudelle.

  Pekka Niemelä tiivisti ensimmäistä joukkueen toimintavuotta päävalmentajana toimiessaan.
  - Viime kesänä ehdittiin tehdä 5 kuukautta töitä, sen jälkeen talvi kilpailemista ja ylläpitävää harjoittelua. Nyt edessä toinen kesä. Hienointa viime kaudessa oli että palattiin voittokantaan, saavutettiin paljon hienoja asioita, saatiin karannutta maailman kärkeä kiinni. Erityisesti alkukausi oli vahvaa, aina Garmischiin saakka.
  - Loukkaantumisten jälkeen Oslosta jäi saavuttamatta se mitä tavoiteltiin, joten jäi hampaan koloon siinä mielessä. Nyt tehdään töitä ensi kauteen ja pyritään taas parantamaan pykälällä suunnatessa kohti Sotsia. Sen vuoksi nyt on perustettu ryhmä, Team Sotchi, johon koottu potenttiaaliset urheilijat seuraaviin Olympialaisiin. Ryhmän sisällä tulee olemaan painotuseroja kokeneiden urheilijoiden ja nuorten kohdalla, kertoo Niemelä ryhmän asetelmista.
  Anssi Koivuranta aloittaa ensimmäistä valmistautumista kesään mäkihyppääjänä.
  - Viime kaudesta jäi hampaan koloon siinä mielessä, että oli tekniikkavirheitä koko kauden, mitä ei saatu kuntoon. Nyt kun saa tehdä koko kesän rauhassa töitä, niin luottavaisin mielin voi valmistautua seuraavaan kauteen, toteaa Koivuranta.
  Ville Larinnon ja Janne Happosen toipuminen on hyvässä vauhdissa.
  - Tehtävää on vielä paljon, mutta toipuminen on mennyt loistavasti. Eiköhän tässä kesäkuun puolella kiivetä torniin, Larinto kertoo omasta tilanteestaan.
  - Leikkauksesta on nyt kulunut 3 kuukautta. Hyvällä tunteella mennään, sanoo puolestaan Happonen.
  Välinekehitystä tehdään jatkossa kotimaisin voimin, tuttujen osaajien kanssa.
  - Gerhard Hoferin kautta saatiin paljon uusia asioita ja otettiin selvää siitä itävaltalaisten osaamisesta. Paljon puhuttiin viime kaudella siteistä, mutta kyllä kyse oli kaikista varusteista, Pekka Niemelä toteaa.
  - Nyt tulevaan kauteen Ville Kanteen roolina on olla teknikko-valmentaja ja välinekehitystä tehdään yhteistyössä TTU:n Lauri Kettusen sekä uuteen rooliin siirtyvän Janne Ahosen kanssa. Kokonaisuus tarkentuu alkukesästä, Niemelä kertoo tyytyväisenä suunnitelmista.

  Ari-Pekka Nikkola tuo joukkueeseen vahvaa kokemusta.
  - A-P tuo joukkueeseemme valmentajana hyvää kokemusta, hän on vanha tekijä lajissa ja tuo hyvän lisän joukkueeseemme. Meillä pitkä yhteinen historia takana ja on hienoa päästä tekemään töitä samassa joukkueessa, päävalmentaja Niemelä pohtii.

  Yhdistetyn tuleva kilpailukalenteri motivoi joukkuetta

  Kilpailukausi 2010-11 yhdistetyn maailmancupissa jäi kilpailumäärältään totuttua suppeammaksi. Ensi talven kalenterissa on kilpailuja hyvien kausien malliin, ja mikä hienointa kilpailumuotoja on jälleen enemmän.
  Päävalmentaja Kimmo Savolainen kertoi joukkueen tilanteesta.
  - Noin kuukausi sitten on aloitettu tekemään töitä tulevaan kauteen. Nuori porukka, nostettiin uusia kavereita ryhmään ja toisaalta mukana kaksi kokenutta – Hannu Manninen ja Janne Ryynänen.
  - Mielenkiinnolla odotettiin keväällä esitetyn kalenterin vahvistumista, ja oli hienoa kun nyt vahvistuttuaan voidaan todeta, että viime kauden jälkeen on edessä täysi rytinä, toteaa Savolainen.
  Hannu Manninen pitää parisprintin paluusta kilpailukalenteriin.
  - Parisprintti on vanha kilpailumuoto ja mieluinen. Taidettiin voittaa viimeinen kisa Anssin kanssa, mikä oli maailmancupissa viimeinen tätä ennen. Niitä kilpailuja voisi olla enemmänkin. Taidetaan Jannen kanssa sitten ensi talvena niissä kilpailla.
  - Penalty race-kilpailumuotoon en ole vielä perehtynyt kuin lukaissut läpi, mutta vaikuttaa että vielä on ratkaisematta joitakin kysymyksiä, Hannu arvioi.
  Janne Ryynäsen kauteen valmistautuminen on alkanut vahvasti.
  - Koko ajan olen ollut terveenä, mikä on hienoa. Treenikausi on lähtenyt hyvin käyntiin. Uusi talven kalenteri kyllä motivoi harjoittelemaan. Nyt panostetaan täysillä sporttiin, Ryynänen kertoo.