Uutisen päiväys

6.9.2013← Takaisin

KesäSM-Lahti: Miehet valmiina "betoniin ja ladulle"

  Mäkihypyn ja yhdistetyn kesä SM-kilpailut käydään tulevana viikonloppuna Lahdessa. Molempien lajien maajoukkueilla kesän treenit ja leirit ovat sujuneet suunnitelmien mukaan.

  Yhdistetyn kesäGP kiertue päättyi viime viikonloppuna ja päävalmentaja Petter Kukkosen tunnelmat  kiertueen ja koko kesän jälkeen olivat odottavaiset.

  "Viime kauden jälkeen olemme keskittyneet pääasiassa kolmeen asiaan: hyppäämiseen, lisäämään mäkifysiikkaa ja harjoittelun selkeyttämiseen. Tällä hetkellä tilanne vaikuttaa positiiviselta. Mukava nähdä huominen kilpailu, että missä mennään."

  KesäGP -kiertueen kokonaiskilpailussa erinomaisesti kymmenenneksi sijoittunut Ilkka Herola oli tyytyväinen tuloksiinsa.

  "KesäGP:stä jäi hyvät fiilikset. Sijoitukset oli paremmat kuin edeltävänä vuonna. Hiihtäminen on mennyt selkeästi eteenpäin. Se, sujuuko hiihto vai mäki paremmin nähdään sitten huomenna", mietti Herola.

  Herolaa haastamaan lähtee muiden muassa kova maajoukkuekolmikko Lahden Hiihtoseurasta: Eetu Vähäsöyrinki, Mikke Leinonen ja Jim Härtull. Leinonen oli mukana kesäGP-kiertueella.

  "GP:llä hiihtovauhti oli hyvä. Hyppäämisen kanssa on tehty myös kesällä paljon hommia, jotta asetelmat hiihto-osuuksille olisivat paremmat", Leinonen sanoi.

  Lahden betoni valmiina mäkimiehille

  

Mäkihypyn päävalmentaja Pekka Niemelä kertoi mäkimiesten fokuksen keskittyneen kesällä harjoitteluun; kilpailut päätettiin jättää talvikaudelle.

  "Liikkeelle on lähdetty harjoittelun kautta ja fyysisen osaamisen kasvattamisesta. Joukkueen sisäinen tiimityöskentely on ollut hyvää ja kehittyvä yhteistyö urheilijoiden henkilökohtaisten valmentajien ja maajoukkuevalmentajien kesken on ollut positiivista. Joka jätkä on tehnyt hyvää duunia. Odotan tosi mielenkiinnolla huomisia ja sunnuntain kisoja", Niemelä sanoi.

  Janne Ahonen ja Lauri Asikainen kilpailivat ainoina suomalaisina kesäGP-kisoissa. Paluun mäkeen tehneen Ahosen tunnelmat kesäGP-kisoista olivat positiiviset.

  "Oli kiva ja tärkeä käydä muutama kisa palauttamassa mieleen, miltä homma tuntuu. Ei tarvitse sitä sitten tehdä talvella. Nyt jatketaan tekemistä kohti talvea. GP:llä oli positiivista huomata, että ei olla kovinkaan kaukana kärjestä; antaa uskoa että oikeaan suuntaan ollaan menossa", Ahonen tuumi rauhallisena.

  Kisatuntumaa kesällä hakenut Asikainen ei hyppää Lahden SM-kisoissa. Mies nyrjäytti nilkkansa harjoituksissa.

  "Treenilenkillä nilkka pyörähti juostessa. Onneksi mistään vakavammasta ei ole kyse. Luonnollisesti seurauksena on kipeyttä ja turvotusta, mutta talvea ajatellen ei mitään hätää. Pari viikkoa lepäilyä ja kuntoutusta niin jalka on taas kunnossa", Asikainen kertoi.

  Viime kaudella loukkaantunut Janne Happonen on palannut mäkeen. Kuukauden päivät hyppyjä hionut kuopiolainen peittosi jo joukkuekaverinsa leirikisassa.

  "Heinäkuun lopussa palasin mäkeen ja kivasti on polvi kestänyt. 70 hyppyä on nyt takana. Hyppyissä on vielä heilahtelua ja tasaisuutta täytyy hakea, mutta rennoilla fiiliksillä huomiseen kisaan.

  "

Vaikka Asikainen joutuu jättämään SM-viikonlopun väliin saa Lahden ja Puijon Hiihtoseurat vastuksen Kuusamon Erä-Veikkojen joukkueesta sunnuntai-illan joukkuemäkeen. Kovan polven kuntoutuksen viime keväänä läpi käynyt Anssi Koivuranta oli iloinen päästessään hyppäämään jo lauantaina.

  "Kyllä minulle vakuutettiin, että joukkue on kasassa, vaikka Lauri ei olekaan mukana. Oma fysiikka on kunnossa, kun vielä tuo mäkitekniikka saadaan kuntoon, niin hyvä", Koivuranta sanaili.

  SM-kisojen aikataulut ja hyppyjärjestykset sekä yhdistetyn että sunnuntain erikoismäen kilpailuihin osoitteessa http://www.finnjumping.fi/makihyppy/kesasm-kisojen-alustava-ohjelma/