Uutisen päiväys

9.2.2016← Takaisin

Herola teki jälleen kelponousun ladulla

Mäkiosuuden jälkeen 24:ntena ollut Ilkka Herola oli aiempien kisojen tapaan taas hyvässä iskussa ladulla, kun yhdistetyn maailmancup jatkui Norjan Trondheimissa. Hiihdossa yhdeksän pykälää kirinyt suomalainen sijoittui tuloksissa 15:nneksi.

Maailmancupissa nyt 12:nnella sijalla oleva Herola loikkasi Trondheimin HS140-mäestä 118,0 metriä. Ladulle lähdettäessä suomalainen oli kärkeä, Norjan Jarl Magnus Riiberiä, reilut kaksi minuuttia perässä.

“Tänä päivänä mäessä meni aika heikosti, oli varmaan kauden vaikein mäkipäivä kaiken kaikkiaan. Ei vaan saanut minkäänlaista fiilistä mäkeen”, Herola ruoski itseään.

Ladulla suomalainen kiri edessä olleita kanssakilpailijoita hyvään tahtiin kivuten siis yhdeksän sijaa ylemmäksi mäen tuloksiin verrattaessa.

“Sijalta 24 hiihtoon, ihan ok hiihto. Joutui pitämään tosi kovaa matkavauhtia, niin loppuun ei jäänyt oikein hirveästi energiaa”, Herola pohti hiihto-osuutta.

Muista sinivalkoisista Eero Hirvonen oli tuloksissa 35:s ja Matti Herola 44:s.

Jyväskylän SC:n Hirvonen taisteli mäkiosuuden jälkeen maailmancupin pistesijoista, kun 114,0 metrin leiskautus riitti ladulle startatessa 30:nteen sijaan.

“Eipä omasta mielestä ihan älyttömän hyvin mennyt. Mäessä oli vähän parempaa mitä aikaisempina viikonloppuina on ollut. Ladulla oli aika väsynyttä hiihtoa, ei mitään ihan älytöntä menoa ollut siellä”, Hirvonen summasi.

Kilpailun voittoon hiihti isäntämaan Jörgen Graabak. Saksan Eric Frenzel oli kakkonen ja mäen jälkeen johtanut Jarl Magnus Riiber kolmas.

Jo keskiviikkona jatkuvan maailmancupin kärjessä viilettää Frenzel ennen Japanin Akito Watabea ja Saksan Fabian Riessleä. Ilkka Herolan sijoitus on 239 pisteen turvin 12:s.

Kuva: Touho Häkkinen (Kuvassa Ilkka Herola)

Tulokset tämän linkin takana

Suomalaisten kommentit Hiihtoliiton Soundcloudissa:
Ilkka Herola
Matti Herola
Eero Hirvonen

Facebook
Twitter @ncteamfinland
Instagram @ncteamfinland
#ncteamfinland
Soundcloud
LUMISPORT TV (YouTube)