Uutisen päiväys

5.2.2017← Takaisin

Ilmiömäinen hiihto nosti Herolan yhdeksänneksi

Mäessä epäonnistunut Ilkka Herola teki jälleen häkellyttävän hyvää työtä hiihdossa, kun yhdistetyn maailmancup jatkui Pyeongchangin viikonlopun toisella kisalla. Koko hiihtoaikojen toiseksi nopein suomalainen oli kisan lopptuloksissa yhdeksäs.

Ilkka Herola miehitti HS140-mäkiosuuden jälkeen vasta 19:ttä sijaa. Suomalaisen hyppy lensi 121,5 metriä.

"Homma jauhaa paikallaan, mäessä on niin solmussa, että tulee tämä kisatauko tarpeeseen. Hiihto kulkee normaaliin tapaan, joten sen suhteen voi olla luottavainen."

Ladulla Herola oli tuttuun tapaan täyttä rautaa. Toiseksi nopein hiihtoaika nosti maailmancupin kokonaispisteissä seitsemäntenä olevan urheilijan kymmenen parhaan joukkoon, yhdeksänneksi.

"Ladut ovat sellaiset, että yksin ei tehdä ihmeitä. Porukat liikkuu kovaa", Herola pyöritteli.

Eero Hirvonen sijoittui paikallista aikaa myöhään illalla käydyssä kilpailussa 11:nneksi. Suomalaisen hyppy onnistui hyvin, ladulla sen sijaan oli vaikeaa. 

"Tänään hyppy oli jo ihan OK-tasolla, normi hiihdolla olisi ollut mahdollisuus taistella hyvistä sijoituksista", Hirvonen avasi, ja jatkoi:

"Hiihtäminen oli tänä viikonloppuna vaan todella vaikeaa, paikallinen ruoka ja vatsa eivät ole oikein tulleet toimeen ja siten ei vaan ole energia riittänyt palautumiseen ja kilpailemiseen. Oli kuitenkin hyvä päästä tutustumaan paikkaan ja tykkään kyllä ainakin tuosta suurmäestä ja latuprofiilista", maailmancupissa 10:ntenä oleva Hirvonen sanoi.

Leevi Mutrun 19:s sija täydensi suomalaisten kelvollista kokonaispanosta. Kisan kaksoisvoitto meni Saksaan, kun häikäisevän irtioton ottaneet Johannes Rydzek ja Eric Frenzel valtasivat kaksi ensimmäistä sijaa täysin samalla loppuajalla. Pitkään kärjessä sivakoinut Itävallan Mario Seidl taipui kolmanneksi.

Maailmancupin kausi jatkuu jälleen ensi viikonloppuna Aasiassa, kun Japanin Sapporo isännöi sesongin 18:tta ja 19:ttä kilpailua.

Linkit:
Tulokset
Mc-tilanne

Jutun kuvassa Ilkka Herola Rukalla 2016. (SHL/Touho Häkkinen)