19.12.2015← Takaisin

Alamommo ja Ojala pisteille Rovaniemellä

Andreas Alamommo ja Juho Ojala nappasivat pisteitä lauantaina, kun mäkihypyn Continental Cup jatkui Rovaniemellä HS100-mäen kilpailulla.

Suomalaisista Alamommo oli avauskierroksen jälkeen hienosti 12:ntena, mutta toisella hypyllä sijoitukseen tuli pudotusta pari pykälää sen ollessa lopulta 22:s. Ounasvaaran Hiihtoseuran edustajan hypyille tuli pituutta 93,0 ja 91,0 metriä.

"Ne olivat ihan perushyppyjä, mutta eivät mitään huippuja. Aina on mukavaa olla toisella kierroksella mukana", Alamommo jutteli.

Viikonlopun ensimmäisessä kisassa 30:nneksi päätynyt Ojala puolestaan ponnisti Rovaniemen mäestä hypyt, jotka kantoivat 90,5 ja 88,5 metriä.

Toisen kierroksen paikoillaan Alamommo ja Ojala ottivat ensimmäisinä suomalaisina pisteitä tämän talven Continental Cupissa.

Muista sinivalkoisista mäkikotkista Anselmi Ilola oli lopputuloksissa 31:s, Niko Kytösaho 33:s, Ossi-Pekka Valta 35:s, Antti Aalto 36:s, Jarkko Määttä 39:s sekä Janne Korhonen ja Frans Tähkävuori jaetulla 40:nnellä sijalla.

Kisan voittoon loikkasi Saksan Karl Geiger, jonka hypyt lensivät 98,0 ja 99,5 metriin. Norjalaisurheilijat kuittasivat seuraavat podium-paikat, sillä Fredrik Bjerkeengen oli toinen Halvor Egner Granerud kolmas.

"Hypyt olivat melko hyviä, ne ovat olleet viime aikoina parempia ja parempia. Olen iloinen tämän päivän voitosta. Paluu maailmancupiin on kuluvan kauden suurin tavoitteeni", tyytyväisen oloinen voittaja kertoi.

Continental Cupin kokonaiskisan kärjessä on lauantaina 10:nneksi sijoittunut Slovenian Tilen Bartol ennen Granerudia ja Geigeria. Sunnuntaina Rovaniemellä hypätään toinen HS100-mäen kisa, joka pääsee vauhtiin kello 12.15 alkaen.

"Huomenna haetaan kahta hyvää hyppyä, kuten tänään ensimmäinen oli. Se oli rennon tuntuinen, toinen oli vähän raskas", Alamommo päätti.