Uutisen päiväys

12.12.2013← Takaisin

Trentinon talviuniversiadit käyntiin

  Suurin osa Suomen universiadijoukkueesta on päässyt perille Pohjois-Italiaan. Joukkueen vahvuuteen kuuluu 54 henkeä, joista urheilijoita on 33. He majoittuvat eri puolilla Trentinon maakuntaa yhteensä neljällä eri paikkakunnalla: Baselga di Pinéssä, Monte Bondonessa, Fassassa ja Predazzossa.

  Universiadien avajaiset pidettiin keskiviikkoiltana Trentossa, minne Vatikaanista marraskuussa lähtenyt universiadisoihtu päätyi. Suomalaisten tunnelma oli korkealla ja kunnian siniristilipun kantamisesta sai freestyle-laskija Henri Koskelainen.

  Keskiviikon urheilijat hyödynsivät harjoitteluun ja kisapaikkoihin tutustumiseen. Suomalaisurheilijoiden valmentajat kehuivat latujen olevan huippukunnossa, vaikkei vuoristossa kisapaikkojen ulkopuolella juuri lunta näykään. Myös aurinkoiset säät ja upeat vuoristomaisemat ovat hellineet urheilijoita, ja he ovat kiitelleet myös majoitusta ja ruokia.

  Torstaina 12.12. suomalaiset pääsevät tositoimiin, kun hiihtäjät aloittavat kilpailusuorituksensa. Iltapäivällä ja alkuillasta Suomen aikaan käydään ensin naisten ja sen perään miesten skiathlon eli yhdistelmähiihto. Naiset kilpailevat 10 km ja miehet 15 km matkalla.

  Koko maastohiihtojoukkue kilpailee torstaina. Siihen kuuluvat Tanja Kauppinen, Krista Niiranen, Marjaana Pitkänen ja Susanna Saapunki, sekä Jari Huhta, Perttu Hyvärinen, Heikki Korpela, Juha-Matti Mikkolainen ja Aku Nikander.

  Yhdistetyn urheilijoiden kilpailut käynnistyvät perjantaina gundersenkilpailulla ja mäkihypyn kilpailut normaalimäessä lauantaina.

  Lähde: Opiskelijoiden Liikuntaliitto