Uutisen päiväys

22.2.2015← Takaisin

Ensinäytös sekajoukkuemäessä jäi yhteen kierrokseen

Falunin MM-kisoissa Suomi osallistui ensimmäistä kertaa sekajoukkuemäkeen. Tasaisesti suorittanut joukkue sijoittui kymmenenneksi ja karsiutui toiselta kierrokselta. Sekä valmennusjohto että urheilijat pitivät kilpailumuodosta.

”Ei se mikään onneton ollut, mutta oisihan se vähän pidemmällekin voinut mennä”, sensimmäisenä suomalaisista hypännyt Julia Kykkänen kommentoi.

Suomen joukkueesta toisena hyppäsi Jarkko Määttä: ”Sain vähän parannettua eilisestä. Vielä vissiin vähän vähän pientä hienosääntöä vaatii. Nauttii tästä, niin mukavahan tätä on tehdä. Aina on mukava hypätä”,  Jarkko Määttä

”Olihan se tietysti vähän parempaa kuin henkilökohtaisessa, mutta en ole kauhean tyytyväinen”,  normaalimäen yksilökisasta roimasti parantanut Susanna Forsström kommentoi suoritustaan.

Joukkueen kokenein hyppääjä Janne Ahonen summasi joukkueen suorituksen: ”Tuossa kun laskee, jos jokainen meistä olisi ihan muutaman pisteen saanut enemmän, niin olisimme olleet toisella kierroksella ja silloin tilanne olisi ollut jo paljon mukavampi. Edes sen verran kuin olisi venytty, ois tilanne ihan toinen.”

”Ei suoranaisesti epäonnistunut, mutta ei tullut mitään jymypaukkuakaan. Oltiin kuitenkin hienosti mukana. Kotikisoissa 2017 ollaan taas mukana tässä, ja tässä on muutama vuosi aikaa parantaa kaikkia osa-alueita ja saada vahva joukkue sinne”, mäkihypyn päävalmentaja Jani Klinga kommentoi.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Susanna Forsström, Julia Kykkänen, Jarkko Määttä ja Janne Ahonen. (Kuvan on ottanut Touho Häkkinen)

Valmentajien haastattelut kuunneltavissa SoundCloudissa.

Mäkihypyn päävalmentaja Jani Klinga
Naisten mäkihypyn päävalmentaja Kimmo Kykkänen
Sekajoukkue