31.1.2016← Takaisin

Ahonen liiteli suurmäen Suomen mestariksi

Lahden Hiihtoseuran Janne Ahonen täydensi eilisen normaalimäen Suomen mestaruus -hopean tänään suurmäen (HS130) kultamitalilla Lahdessa.

Palkintopallille kipusivat myös Kainuun Hiihtoseuran Jarkko Määttä ja Puijon Hiihtoseuran Eetu Nousiainen, jolle yleisen sarjan SM-mitali oli ensimmäinen.

Eilen normaalimäen kilpailun jälkeen Ahonen toivoi löytävänsä tasaisuuden hyppyihinsä. Lahden betonista hypätyt hypyt kantoivat tänään 126 ja 124,5 metriä ja mestaruus tuli yli 17 pisteen erolla.

Suomen mestaruudesta huolimatta Ahonen näki parantamisen varaa tekemisessään.

”Kokonaisuutena tänään oli vähän parempaa mitä eilen. Ensimmäinen kisahyppy oli nykytilanteeseen nähden ok hyppy. Toiselle taas hyytyi. Vaikka lava nousi, niin mitta tippui, niin kyllä se kertoo, ettei mennä siellä, missä pitäisi”, pohti Ahonen kilpailun jälkeen.

Normaalimäen nelonen Jarkko Määttä, piti ensimmäisen kierroksen toisen sijansa. Hypyt kantoivat 121 ja 122,5 metriä.

”Oli ne parempaa (tekemistä) kuin eilen. Lähti vaan eilisen päivän jälkeen nauttimaan tästä, unohtaa kaikki semmoinen turha mietistkely. Pitää homma yksinkertaisena, siinä jotenkin onnistuin, paremmin kuin eilen”, Määttä summasi.

Tekniikkavirhettä suurempana haasteena Määttä pitää itseluottamuksen puutetta.

”Itseluottamuksen keruuta, sitäkin kautta se hyppääminen kärsii, kun ei ole itseluottamusta ja myös päinvastoin", Määttä pyöritteli.

Kolmanneksi hypänneen 19-vuotiaan kuopiolaisen Eetu Nousiaisen vire on tammikuussa ollut hyvä. Nousiainen hyppäsi hienosti pisteillle Continental Cupissa Willingenissä tammikuun puolessa välissä ollen 16:s.

Lahden SM-viikonlopun kisahyppyihin Nousiainen oli suhteellisen tyytyväinen.

”Lähestulkoon omalla tasolla pääsin hyppäämään. Vielä parempaa on ollut harjoituksissa, mutta eiliseen tasoon verrattuna tuli parannusta. Sijoituksiltaan (kisaviikonloppu) oli ihan hyvä, mutta suorituksilta olisi voinut tasaisempia”, Nousiainen kertoi.

Sekä eilinen normaalimäen kilpailu että tänään sunnuntaina hypätty suurmäen kilpailu vietiin läpi reippaaseen tahtiin hyvissä ja suhteellisen tasaisissa olosuhteissa.