Uutisen päiväys

28.11.2013← Takaisin

Rukalla mäkihypyn karsinta siirtyi perjantaille

  Torstaina Suomen mäkimaajoukkueen pressissä urheilijoiden tunnelma oli odottavainen viikonlopun kisojen suhteen. Pressitilaisuudessa nähtiin Klingenthalenissa jo kisanneita urheilijoita sekä maailmancupin ensikertalaisia.

  Olli Muotka
  "Viime viikonloppu oli vähän vaikea Klingenthalissa. Oma hyppy oli vähän hakusessa. Tykkään Rukan mäestä se on oikeastaan pieni lentomäki; tuttu mäki. Minimitavoite viikonlopulle on hypätä pisteille molemmissa kisoissa."

  Jarkko Määttä
  "Oma fyysinen kunto on tällä hetkellä parempi kuin koskaan. Myös psyykkiseen valmennukseen on panostettu ja se on tuonut rentoutta tekemiseen."

  Janne Happonen
  "Kausi avattiin Klingenthalissa ja siellä oli pimeää ja vettä tuli vaakasuorana, mutta psiteitä tuli eli hyvä avaus. Rukan mäki on itselle haastava. Kaarre tuottaa aina vähän päänvaivaa, mutta kun tatsi löytyy niin helppo."

  Santeri Ylitapio
  "Ruka on unelma paikka avata maailmancup kisat kotiyleisön edessä. Liiat jännitykset hypätään harjoituksissa pois. Tällä kaudella hyppyjä on kertynyt noin 50."

  Sami Heiskanen
  "Lumihyppyjä on alla noin 60 kappaletta, joka on normaali tähän aikaan kaudesta. Rukalla on tullut hyviä treenejä alle. Tavoitteena on napata ensimmäiset maailmancup pisteet."

  Lauri Asikainen
  "Suksimerkki vaihtui tälle kaudelle nyt hypätään vauhti sport 2000 suksilla. Syksyllä vääntynyt nilkka on hyvässä kunnossa ja Klingenthalissa hypättiin ensimmäiset hypyt ilman teippauksia."

  Anssi Koivuranta
  "Kotikisat tuntuu hyvältä varsinkin, kun viime vuonna jouduin seuraamaan kisat katsomosta. Siistiä olla mukana ja aion ottaa kaiken ilon irti viikonlopusta."

  Kalle Keituri
  "Olen ollut poissa opiskelujen vuoksi ja itseasiassa hyppääminen on ollut hyvää vastapainoa opiskelulle. Hyppy tuntuu paremmalta kuin koskaan."

  Sebastian Klinga
  "Hyvillä fiiliksillä lähdetään kisaan. Ei sen suurempia paineita yksi kisa muiden joukossa. Ensin hypätään karsinnasta kisaan ja siitä sit eteenpäin."

  Janne Ahonen
  "Motivaationi on korkealla ja treenaamisessa on hyvä meininki. En malta odottaa, että päästään kisaamaan Rukalla varsinkin kun Klingenthalissa tuuli ja satoi vettä. Viime treenit ovat menneet hyvin; olen motivoitunut ja minulla on hyvä itseluottamus siihen, että kaikki menee hyvin."