Uutisen päiväys

21.2.2013← Takaisin

Urheilijat valmiina tositoimiin Predazzossa

  Mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailut käynnistyvät virallisesti perjantaina Pohjoismaisten lajien MM-kilpailuissa Italian Val di Fiemmessä. Predazzossa majailevat Suomen mäkihypyn ja yhdistetyn joukkueet ovat valmiina tositoimiin.

  YHDISTETTY
  Yhdistetyn henkilökohtaisessa kilpailussa perjantaina 22.2. Suomea edustaa nelikko Janne Ryynänen, Ilkka Herola, Jim Härtull ja Mikke Leinonen.

  Päävalmentaja Petter Kukkonen:
  ”Valmistautuminen kilpailuun mennyt suunnitelmien mukaan. Hyppypuolella olemme olleet täällä harjoituksissa korkeammalla kuin edellisissä maailmancupeissa. Kisatulos on kiinni siitä, miten sipuli pojilla kestää. Toivotaan, että kilpailussa pojat saavat sen ulos, mitä treeneissäkin.”
  ”Hiihtopuolesta sen verran, että ladut täällä on erittäin rankat. On selvää, että hiihtovauhtimme ei tule riittämään kärkimaille, se on realismia. Kuitenkin Seefeldin leirikisa näytti nousukuntoa myös hiihtopuolella.”
  Kukkonen uskoo joukkueen jokaisella jäsenellä olevan mahdollisuudet top 30 joukkoon, mutta onnistuessaan myös kahdenkymmenen paremmalle puolelle.

  Janne Ryynänen:
  ”Kokoajan oikeeseen suuntaan ollaan menossa. Mäkipuolella on nyt tullut hyviä onnistumisia ja itsellä on luotto siihen, että pystyy tekemään hyviä suorituksia. Mäki on edellytys hyville tuloksille, pitää pystyä hyppäämään lähelle kärkeä, jotta hyvä tulos tulee.”

  Ilkka Herola:
  ”Predazzon mäki on mukava, tykkään hypätä täällä. Ladut on kuulemma rankat. Jätin eilisen hiihtotreenin välistä, joten siitä ei nyt sinällään ole niin paljon kokemusta, mutta periaatteessa, jos on rankka latu, sen pitäisi olla minulle etu.”

  Jim Härtull:
  ”Ladut sopii. Alusta on kova ja se on tärkeetä. Viime vuonna hiihdin hyvin täällä, joten toivottavasti tänäkin vuonna tulee kulkemaan ladulla. Seefeldissä tuli myös hyviä hyppyjä, ja toivottavasti onnistuminen tulossa niin mäessä kuin ladullakin.”

  Mikke Leinonen:
  ”Ihan hyvä fiilis lähteä kisaan. Itsellä oli pieni harjoitusjakso kotona. Sain ideaa mäkeen, ja hiihtoon olen myös saanut parempaa fiilistä kuin alkukaudesta.”

  MÄKIHYPPY

  Julia Kykkänen:
  ”Oikeastaan on ihan sama hyppääkö karsintaa vai treenejä. Kuusi hyppyä on takana loukkaantumisen jälkeen, joten ihan hyvä, että niitä saa vielä kisan alle. Mäki on hyvä, ja olen mä ihan hyvin siitä hypännytkin. Se on semmoinen uudenaikainen, tykkään kyllä siitä.”
  Vaikka naisten karsintakilpailu muutettiin harjoituskierroksiksi, muu kilpailuaikataulu on pysynyt muuttumattomana.

  Suomalaiset ponnistavat eteenpäin

  Pekka Niemelä:
  ”MM-kisoihin valittiin neljä urheilijaa selvin urheilullisin perustein. Lauri (Asikainen) ja Sami (Heiskanen) ovat tuoreita kasvoja ja tekevät uransa parasta kautta. Anssi (Koivuranta) ja Ville (Larinto) ovat kärsineet loukkaantumisista, mutta ovat nyt tulossa takaisin. Jatkuvuus on tärkeää joka asiassa ja siksi olemme mukana tällä joukkueella.”
  ”FIS haluaa paljon maita mukaan. Mäkihypyssä on täällä muun muassa mukana Kreikka. Kyllä Suomen pitää olla mukana joukkuemäessä. Tähän kokonaisuuteen liittyy myös taloudellinen puoli, johon FIS antaa tukensa takautuvasti ja urheilijakohtaisesti.”
  ”Kolmas tärkeä asia on lajin pinnalla pitäminen. Meillä on upeat yhteistyökumppanit ja suuri määrä mediaa, joka on kiinnostunut lajista.”
  ”Val di Fiemmestä on minulla ihan mahtavia muistoja. Edellisissä MM-kisoissa omat valmennettavani toivat viisi mitalia Predazzon mäistä. Näissä kisoissa odotan, että jokainen täällä hyppäävä urheilija tekee kauden parhaat suoritukset. Se riittää.”

  Anssi Koivuranta:
  ”Eilen mäessä oli mukavan nousujohteista. Viimeinen laaki, alkoi olla tämänhetkiseen tasoon ihan hyvää meininkiä. Pitää olla kuitenkin realistinen, eihän tämä ole ollut ollenkaan vimosen päälle valmistautumista kauteen. Pitää vaan tehdä parasta, hakea vain tiukasti oikeeta tekniikkaa. Jos tekniikan saa kohdalleen, niin saadaan jotain aikaiseksikin. Mutta täytyy vielä antaa fysiikassa tasoitusta. ”

  Ville Larinto:
  ”On kotona treenattu niin paljon kuin keretty ja jaksettu. Joitakin kisoja on tosiaan jätetty väliin, jotta tekniikka löytyisi. Nyt täällä Predazzossa on erilainen mäki alla, niin eilinen meni totutellessa mäkeen. Pieniä juttuja pitää vielä muuttaa tänään treeneissä, yksinkertaisia hommia. Kyllä se siitä vielä lähtee.”

  Lauri Asikainen:
  ”Hyppääminen tuntui ehkä vähän paremmalta, kuin noista lentomäistä. En vielä saanut sellaista tatsia niihin, mitä olisin halunnut. Kiva on palata näihin normaalimäkiin. Nämä Predazzon mäet on mulle ihan tutut mäet. Kesällä oltiin täällä leirillä ja hyviä hyppyjä tuli näistä silloinkin.”

  Sami Heiskanen:
  ”Olihan se (Predazzo HS106) aika jännä mäki, aika loiva. Kun on lentomäki tuossa alla, oli härski tunne tulla lentomäestä pikkumäkeen. Eilisissä treeneissä en ihan vielä saanut mäestä kiinni, kyllä minä uskon, että se sieltä löytyy.”

  Mäki-yhdistetyn seuraavat mediatilaisuudet:
  Pekka Niemelä tavoitettavissa puhelimitse la 23.2. klo 11.30-12.30 (paikallista aikaa, Suomi +1h)
  Mediatapaaminen tiistaina 26.2. klo 9:00 (paikallista aikaa) Hotel Maria, Corso Dolomiti 43, Predazzo.
  Mäkihypyn ja yhdistetyn median yhteyshenkilönä paikan päällä Val di Fiemmessä on Soili Hirvonen puh. +358 400 837 583. Toivomme, että varaatte kaikki haastattelut tiedottajan kautta.

  MM-kilpailujen aikataulut löytyvät osoitteesta www.fiemme2013.com
  YLE televisioi pohjoismaisten lajien MM-kilpailut Val di Fiemmestä. Ohjelma-aikataulut löytyvät www.yle.fi