Uutisen päiväys

18.2.2017← Takaisin

Aalto hienosti 7:s Continental Cupissa

Antti Aalto hyppäsi seitsemänneksi Continental Cupin kauden 21:nnessä kilpailussa Slovenian Planicassa. Suomalainen oli jo ensimmäisen kierroksen jälkeen hyvissä iskuasetelmissa neljäntenä.

Talven kolmanneksi parhaan sijansa Continental Cupissa ottanut Antti Aalto hyppäsi Planican HS139-mäestä 131,0 ja 134,5 metriä. Seitsemänneksi yltäneen suomalaisen pisteet olivat 268,9.

Kelposijoitukseen ponnistanut Aalto vaikutti olevan juurikin sijoitukseen tyytyväinen, vaikka hän tietääkin, mitä vielä pitää parantaa.

"Ihan ok-kisa, hypyissä on lentovaiheessa vielä korjattavaa, mutta ihan hyvä sijoitus. Voi olla suht' tyytyväinen. En ole vielä ollut sinut tuon mäen kanssa, hyppyä pitää jatkaa kummulla eteenpäin. Työstetään sitä lisää", päivän paras sinivalkoinen summasi.

Muut suomalaiset eivät lauantaina selvinneet toiselle kierrokselle. Lauri Asikainen päätyi 39:nneksi, Eetu Nousiainen 46:nneksi ja Andreas Alamommo 52:nneksi.

Voiton Sloveniassa vei isäntämään edustaja Bor Pavlovcic 133,5 ja 137,0 metrin leiskoilla ja pisteillä 285,4. Kokonaiskisassa kolmatta sijaa miehittävä Norjan Joakim Aune oli kakkonen ja Tsekin Viktor Polasek kolmas.

Kautta on jäljellä vielä yhdeksän kisan verran. Seuraava kilpailu on ohjelmassa sunnuntaina jälleen Planican mäessä.

Linkit:
Kisan tulokset
Continental Cupin tilanne
Aallon kommentit äänitiedostona

Jutun kuva: Tadeus Mieczynski