1.10.2016← Takaisin

Suomalaisilla haastava päivä Keski-Euroopassa

Mäkihypyn kesä-GP ja Continental Cup jatkuivat lauantaina suomalaisittain vaikeissa merkeissä. Jarkko Määttä hyppäsi kesä-GP:n kauden kymmenennessä kisassa 37:nnelle sijalle.

Suomalaisen hyppy Hinzenbachin HS94-mäestä lensi 82,5 metriä. Suoritus toi Määtälle pisteitä 106,0 sijoituksen ollessa siis 37:s. Toisen kierroksen paikan karkaamisesta huolimatta suomalaishyppääjä ei painanut päätä puskaan.

"Viikonlopun paras hyppy. Se oli positiivista, että sai onnistuneen hypyn kisaan. Riitti tuohon, täällä on pieni mäki ja pienet erot", toiselta kierrokselta vain 2,5 pisteen erolla pudonnut Määttä sanaili lauantain kilpailusta.

Itävallan kilpailu oli puolalaisjuhlaa, sillä maa otti kaksoisvoiton Maciej Kotin ja Dawid Kubackin johdolla. Slovenian Peter Prevc ponnisti viimeistä edellisessä taistossa kolmanneksi.

Kiertueen kärjessä ennen sunnuntain päätöskisaa on Kot 480 pisteellä ennen Saksan Andreas Wellingeriä ja Japanin Taku Takeuchia. Kesä-GP-sarja huipentuu huomenna Saksan Klingenthalissa.

Continental Cup päättyi myös Saksassa
Viikonloppuna Klingenthalissa on hypätty myös Continental Cupia. Perjantaina parhaaksi suomalaiseksi ylsi 49:nneksi päätynyt Eetu Nousiainen. Olli Muotka oli 58:s, Ville Larinto puolestaan hylättiin.

Lauantaina Nousiainen loikkasi sijalle 35, Larinto päätyi 43:nneksi ja Muotka 56:nneksi.

"Hypyn suhteen kehitystä oli koko ajan, alku oli vaikeata. Loppua kohden parani, nousujohteinen viikonloppu", Nousiainen tiivisti kisaurakkansa Klingenthalissa.

Continental Cupin kokonaiskisan voittoa juhli Saksan Markus Eisenbichler 618 pisteensä turvin. Puolan Jan Ziobro oli toinen ja Slovenian Rok Justin kolmas. Kuopiossa elokussa voittanut Määttä oli 28:s, Andreas Alamommo 46:s, Nousiainen 63:s, Lauri Asikainen 71:s ja Niko Kytösaho 86:s.