Uutisen päiväys

19.3.2011← Takaisin

Itävalta ylivoimainen, Suomi seitsemäs

  Planican HS 215-lentomäessä hypätty kauden viimeinen joukkuekilpailu ei yllättänyt, kun voiton pokkasin näytöstyyliin Itävalta. Suomen nelikko Olli Muotka, Anssi Koivuranta, Kalle Keituri, Matti Hautamäki sijoittui seitsemänneksi.

  Mäkihypyn maailmancupin viimeinen joukkuekilpailu Planican HS 215-lentomäessä päättyi odotetusti Itävallan juhliin. Voittajakvartetti Thomas Morgenstern, Andreas Kofler, Martin Koch, Gregor Schlierenzauer varmisti voiton käytännössä jo avauskierroksen puolivälissä ja toiselle kierrokselle lähdettäessä eroa kakkoseksi tulleeseen Norjaan oli jo 84,1 pistettä. Lopputuloksissa Norja jäi jopa 135,5 pisteen päähän. Kolmannen sijan pokkasi tiukan taiston päätteeksi Slovenia, joka nousi kotiyleisön riemuksi toisella kierroksella Puolan ohi.

  Suomi hyppäsi järjestyksessä Olli Muotka, Anssi Koivuranta, Kalle Keituri, Matti Hautamäki ja sijoittui lopulta seitsemänneksi. Kilpailu ei lähtenyt liikkeelle toivotulla tavalla, kun Muotka jäi 174 metriin. Koivuranta kuitenkin petrasi selvästi eilisestä kilpailusta ja venytti 195,5 metriin. Keiturin hypättyä 176 metriä Suomi oli yhdeksäntenä. Hautamäen 205,5-metrinen kuitenkin nosti Suomen kuudenneksi avauskierroksen päätteeksi.

  Toisella kierroksella Muotkan oli tyytyminen 156 metriin ja Suomi oli kahdeksantena. Koivuranta hyppäsi 188 metriin, mutta vasta Keiturin 189,5 metrin leiskauksen jälkeen Suomi nousi seitsemänneksi ohi Ranskan. Hautamäki jatkoi ankkurina tasaisen varmaa linjaansa ja sinetöi seitsemännen sijan 204,5 metrin loikallaan.

  ”Matin varassa mennään tällä hetkellä vähän liian paljon. Hyvään joukkuetulokseen tarvittaisiin vähintään kahta tukipilaria; kisan aloitukseen ja lopetukseen. Ja väliin sitten hyvää venymistä”, tuumasi päävalmentaja Pekka Niemelä.

  ”Edellisessä lentomäkikisassa Oberissa taistelimme palkintopallipaikasta, kun Happonen oli mukana ja Hautamäki lopettamassa, joten pienestä se nyt on kiinni, vaikka nyt tulos tuntuukin tylsältä ja heikolta. Sitten kun vielä Larintokin saadaan mukaan, niin taistellaan jo huipulla. Tämä on realiteetti, joka on tärkeää muistaa.”

  ”Matin hypyt olivat taas hyviä, vaikka olosuhteet ei suosineetkaan tänään. Anssilla oli aika hyvä ekan kierroksen hyppy ja toisella kierroksella oli mahdollisuus tehdä huippuhyppy. Lähtö keulalta oli loistava ja hyppy nousi korkeuksiin, mutta hän lähti vähän liian aktiivisesti viemään hyppyä ja se meni harmittavasti puhki kummulla. Se on lentomäessä herkkää”, analysoi Niemelä.

  Mäkihypyn maailmancup huipentuu huomenna finaalikilpailuun, jossa hyppäävät maailmancupin kokonaispisteiden 30 parasta urheilijaa. Suomalaisista mukana on Matti Hautamäki, joka on ennen finaalia seitsemäntenä.

  ”Huomisen jälkeen tähdätään jo kohti ensi kautta, joka tulee varmasti olemaan mielenkiintoinen, kun saamme koko joukkueen kasaan”, sanoi Niemelä.

  MTV3 näyttää huomisen kilpailun suorana kello 10.45 alkaen ja se on katsottavissa myös osoitteessa Katsomo.fi.

  Tuloskooste:
  FIS Mäkihypyn maailmancup
  19.3.2011 Planica (SLO) HS 215, joukkuemäki

  1. Itävalta (Morgenstern, Kofler, Koch, Schlierenzauer) 1669,9
  2. Norja (Bardal, Evensen, Romoeren, Hilde) 1534,4
  3. Slovenia (Prevc, Damjan, Tepes, Kranjec) 1488,6

  7. Suomi (Muotka, Koivuranta, Keituri, Hautamäki) 1330,3

  Tulokset ja kalenteritiedot: www.fis-ski.com