Uutisen päiväys

2.3.2012← Takaisin

Lähikuvassa Ilkka Herola

  [caption id="attachment_2482" align="alignleft" width="150" caption="Ilkka Herola. Kuva: Anri Gorski / Laajasalon opisto"][/caption]

  Vasta 16-vuotias Ilkka Herola yllätti monet Turkin Erzerumissa pidetyissä yhdistetyn nuorten MM-kisoissa. Hän voitti hopeaa kilpailussa, jossa muut mitalistit olivat 20- ja 18-vuotiaita.

  Mäen jälkeen Herola johti kilpailua kuuden sekunnin erolla muihin. Hiihdossa vain yksi kilpailija, Norjan Øystein Granbu Lien meni ohi, ja tuloksena oli siis hieno hopeamitali. ”Hyppy on minulla vahvempi kuin hiihto,  varsinkin kilpailussa vanhempia vastaan”, Herola kertoo.

  ”Turkissa oli talvisemmat säät kuin täällä. Aurinko paistoi ja oli kunnon pakkassää. Yleisöäkin oli paikalla jonkun verran ja he tuntuivat nauttivan kilpailusta”, Herola kuvailee.

  Herola mainitsee esikuvakseen Samppa Lajusen. ”Mallia on otettu Sampalta kaikessa muussa paitsi kitaransoitossa”, Herola kuittaa.

  Hiihdossa voimaa tulee lisää joka talvi, ja hiihtoajat ovat tähän mennessä parantuneet joka vuosi. Tulevaisuuden tavoitteista Herola ei ota paineita. ”Tavoitteena ensi talvella on ehjä harjoituskausi, ja että ainakin pidemmällä aikavälillä tulisi edistystä. Yritän ajatella sillä tavalla, että kaikki mikä tulee on plussaa.”

  Alun perin Herola aloitti hiihtämisen 2-3-vuotiaana. Hyppymäkeen hän uskaltautui 7-vuotiaana. ”Aluksi vanhemmat olivat vähän huolissaan, kun lajissa on turvallisuusriskinsä. Mutta kun he tulivat katsomaan harjoituksia, niin he ymmärsivät tilanteen paremmin.” Kipinän mäkihyppyyn Herola saikin kavereiden kanssa liikkuessa.

  Manu Paavola / Laajasalon opisto