Uutisen päiväys

8.1.2017← Takaisin

Kykkänen ponnisti 19:nneksi Saksassa

Viikonlopun ainoa suomalaisedustaja Julia Kykkänen ponnisti 19:nneksi mäkihypyn naisten maailmancupin kisassa Saksassa. Jälleen tulleesta pistesijasta huolimatta Kykkänen ei vaikuttanut kisan jälkeen täysin tyytyväiseltä.

Julia Kykkäsen hypyt lensivät Oberstdorfin HS137-mäestä tasaisesti 104,0 ja 106,0 metriä. Yhteispisteet 169,8 oikeuttivat 19:nteen sijaan.

“Ei ihan täysin tyytyväinen voi olla. Varmaan joku kipsi on kisassa, ei pidä toivoa ja odottaa itseltä liikaa. Pitää hypätä sillä tavalla kuin osaa, niin se riittää”, suomalaisurheilija pohti sunnuntain kisan jälkeen.

Harjoituksissa Kykkäsen hyppy toimii, mutta kisatilanteessa tekemisessä on päävalmentaja Kimmo Kykkäsen mukaan “ylimääräinen lukko”.

“Jostain ihmeen syystä ei saa kisaan tulemaan sillä tavalla, miten treeneissä tulee. Itse vähän tehdään itselle vaikeaksi. Hyvää oli tietysti, että top-20:n paikka tuli kohtuu heikoilla hypyillä. Tietää, kun pikkuhiljaa ylimääräinen lukko häviää kisatilanteesta, niin kyllä se rupeaa soimaan”, Kimmo Kykkänen kuvaili.

Kipsistä huolimatta Julia Kykkänen on hypännyt jokaisessa maailmancupin kilpailussa pisteille, niitä hänellä on nyt kasassa 50. Suomalainen on kokonaistilanteessa sijaluvulla 20 kuuden käydyn kisan jälkeen.

Maailmancupin kärjessä on ylivoimaiseen tyyliin Japanin Sara Takanashi, joka vei sunnuntaina jo sesongin viidennen voittonsa. Slovenian Ema Klinec kipusi ensimmäistä kertaa podiumille oltuaan kakkonen, Venäjän Irina Avvakumova puolestaan oli tänään kolmas.

Kausi jatkuu seuraavaksi Japanissa, kun Sapporo ja Zao emännöivät kumpikin kahta kilpailua viikon ja kahden kuluttua.

Linkit:
Tulokset
Maailmancupin pistetilanne

KUVA: SHL/Touho Häkkinen.