Uutisen päiväys

7.3.2013← Takaisin

Suomen yhdistetyn kuusikossa paljon nuorta intoa

  Suomen yhdistetyn joukkue viikonloppuna käytäviin Salpausselän maailmancupeihin on täynnä nuorta intoa. Joukkueen keski-ikä on 19 vuotta ja joukossa on kaksi maailmancupin ensikertalaista: Ville Heikkinen ja Arttu Mäkiaho, joka on nuorin yhdistetyssä maailmancupiin startannut tänä vuonna.

  Päävalmentaja Petter Kukkonen odottaa nuorilta hyviä suorituksia, mutta asettaa tulostavoitteen hieman kokeneemmalle kaartille.

  ”Nyt on kaksi uutta kaveria viivalla. Pojat osoittivat nuorten MM-kilpailuissa ja itse asiassa myös Continental Cupissa, että nousukunto on hyvä ja pääsevät kokeilemaan vauhtia täällä.”

  ”Näillä kolmella nuorella kaverilla (Mäkiaho, Heikkinen, Jussi Salo) on nyt semmoinen case, että toivon, että pääsevät kilpailemaan karsinnasta. Ensi vuodelle haetaan yhtä ekstra quota-paikkaa ”kokeneempien” toimesta ja se vaatii semmoista top-20 sijoitusta Lahdesta. Se on tosi kova tavoite ja vaatii tuurin kohdalleen ja huippupäivän.”

  Vara- ja karsintakilpailu siirrettiin perjantaille alkavaksi klo 10.00. Tuuliolot yltyivät haastaviksi ja koekierros jouduttiin keskeyttämään.

  Kilpailun lähtölistat ja tulokset http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=NK&raceid=1642

  Suomen joukkueen jäsenten kommentit ennen kilpailuja:

  Arttu Mäkiaho:
  ”Ihan onnistunut kausi, itse asiassa kaikki on mennyt yli odotusten. Nuorten MM-kisoissa tuli 13 sija ja vielä bonuksena pääsen starttaamaan maailmancupiin. Hymy tuli suupieleen, kun kuulin, että pääsen kisaan. On tosi hienoa, että nuorillekin annetaan tämmöinen mahdollisuus. Odotetaan kauden parasta suoritusta, sillä lähdetään liikkeelle.”

  Eetu Vähäsöyrinki:
  ”Kotiladut ja kotimäki, aina mukava on tänne tulla. Tiedän tuon mäen metkut, että innolla odotan kisoja.”
  ”Val di Fiemmen jälkeen tulin kipeäksi. Eilen kävin kuitenkin hiihtämässä ja tänään oli jo vähän parempi. Olo on kuitenkin pikkuisen tukkoinen, että katotaan vaikuttaako se suoritukseen, se nähdään huomenna.”

  Mikke Leinonen:
  ”Maanantaina kävin treenaamassa, tiistaina kurkku kipeä ja huonompi olo. Eilen keskiviikkona lepäsin koko päivän. Tänään torstaina on taas ihan ok olo.”
  ”Jos kunto on tämänlainen kuin nyt päivällä, niin pääsen kyllä starttaamaan. En kuitenkaan pysty sanomaan, miten se vaikuttaa ladulla.”

  Ilkka Herola:
  ”Olen Fiemmen jälkeen ottanut levon kannalta ja tehnyt vain yhden treenin, enkä ole väsyttänyt itseä liikaa. Kyllä ihan hyvä luottamus on mäkikuntoon ja hiihtokuntoon, eikai se mihinkään ole hävinnyt.”
  ”Kyllä tuo Lahden mäki on semmoinen, että siinä tulee enemmän eroja kuin Keski-Euroopan mäissä. Siinä mielessä mukava mäki. Ja mukavampi on olla täällä kotimaassa kuin ulkomailla, ainakin kilpailun ulkopuolella.”

  Jussi Salo:
  ”Onhan kotimaan maailmancupin kisat hienoja ja hyviä kisoja. Täällä näkee, missä maailman kärki menee. Vähän vaikea kausi takana, heikommin on mennyt, mitä odotti. Välillä on semmoisia pieniä väläytyksiä, ja välillä taas huonompia. Mutta toivotaan, että nyt viikonloppuna venytään.”

  Ville Heikkinen:
  ”Hyvä kausi, nuorten MM-kisat meni hyvin ja sain siellä parannettua tuloksia edellisvuodesta. Nyt Continental Cupista sain Norjasta ensimmäiset pisteet ja vielä pääsin tänne. Aluksi olin hieman kahden vaiheilla, että lähdenkö tänne, mutta onhan se siistiä päästä vähän kokeilemaan maailmancupin vauhtia.”