Uutisen päiväys

16.3.2017← Takaisin

Suomalaiset jäivät toiselta kierrokselta maailmancupissa

Antti Aalto hyppäsi parhaaksi suomalaiseksi torstaina mäkihypyn maailmancupin kiertueeseen kuuluvassa RAW Air Tournamentin Trondheimin kisassa. Suomalainen sijoittui HS138-mäessä 36:nneksi.

Norjassa käytävän RAW Air Tournamentin kokonaistilanteessa nyt 38:ntena olevan Antti Aallon hyppy HS138-mäestä oli lupaava, vaikkei suoritus toiselle kierrokselle aivan riittänytkään.

"Alkuilmalento oli epätasapainossa ja tyylistä sain huonot pisteet. Muuten ei hae kaukaa", päivän parhaaksi suomalaiseksi 124,0 metrillä ja 114,4 pisteellä yltänyt Aalto sanoi.

Muista sinivalkoisista mäkikotkista Jarkko Määtän 120,5 metriin lentänyt leiskautus toi 109,9 pistettä ja 42:nnen sijan. Määtän tekemisessä on aika-ajoin viitteitä rennosta ja luonnollisesta hyppäämisestä, mutta torstaina liikkestä näytti häviävän luonnollinen tehokkuus.

Kolmas suomalainen, Eetu Nousiainen oli Trondheimissa 49:s 117,0 metrin hypyllä, joka toi yhteispisteet 100,3.

Torstain kisan voiton nappasi jo ensimmäisen kierroksen jälkeen johdossa keikkunut Itävallan Stefan Kraft ennen Norjan Andreas Stjerneniä ja Saksan Andreas Wellingeriä. Kraft on sekä maailmancupin että RAW Air Tournamentin kärkimies. Määttä on parhaana suomalaisena Norjan kiertueella 32:ntena.

Norjassa kiertävä RAW Air Tournament huipentuu viikonloppuna kolmeen lentomäen kisaan Vikersundissa. Perjantaina ohjelmassa on ilman karsintaa hypättävä yhden kierroksen rästikisa tiistailta, sillä Lillehammerin kilpailu jäi alkuviikosta loikkaamatta haastavien sääolosuhteiden takia.

Lauantaina vuorossa ovat sunnuntaina käytävän henkilökohtaisen kisan karsinta sekä joukkuemäki. Aalto lähtee Norjan kiertueen viimeisiin kisoihin suorittamaan hyvää omaa tekemistään.

"Lähdetään hakemaan hyvää perustekemistä", suomalainen päätti.

Linkit:
Torstain kisan tulokset
RAW Air Tournamentin tilanne
Maailmancupin kokonaistilanne

KUVA: SHL / Teemu Moisio