5.1.2019← Takaisin

Mäkiaholle kauden paras sijoitus – Hirvonen jälleen nopein ladulla

Yhdistetyn maailmancup jatkui tänään Viron Otepäässä. Parhaimmasta sijoituksesta suomalaisittain vastasi Arttu Mäkiaho, joka oli kilpailun 13:s. Eero Hirvonen vastasi jälleen kilpailun nopeimmasta hiihto-ajasta ja hiihti maaliin sijalle 14.

Kilpailun mäkiosuutta ei pystytty hyppäämään vaikeiden tuuliolosuhteiden takia. Käyttöön otettiin perjantaisen varakilpailun tulokset. Parhaiten suomalaisista päivän kilpailussa sijoittui Arttu Mäkiaho (varakilpailun 16:s), joka nousi hiihto-osuudella sijalle 13. Sijoitus on Mäkiaholle kauden paras.

”Kauden parasta menoa, varakisaan kauden paras onnistuminen. Koko alkukauden on miettinyt, että sitten kun onnistuu mäessä, niin se varmasti tuntuu hyvälle. Eilen kyllä tuntui hyvälle. Oli varmasti kauden parasta tekemistä sekä mäessä että ladullakin”, kommentoi Mäkiaho.

Eero Hirvonen teki jälleen hirmuhiihdon ja nousi ladulla sijalta 33 sijalle 14. Hirvosen hiihtoaika oli kilpailun nopein.

”Hiihto näyttää pelaavan hyvin, pystyy tekemättömistäkin paikoista hiihtämään kohtuullisen tuloksen. Mäkipuolella on tekemistä, vaikka kotona onkin jo parempia merkkejä ollut. Saisi nyt tasapainoisen hypyn huomenna, pikkuisen parempaa ja vakaampaa suorittamista”, kommentoi Hirvonen.

Maailmancupin pisteille hiihti myös Leevi Mutru. Mutru pääsi ladulle sijalta 18, mutta joutui ladulla taipumaan muutaman sijan. Epäonnekas sattuma vesitti Mutrun kilpailun.

"Hyviä fiiliksiä antoi eilen harjoitukset ja varakisa. Antoi luottamusta tekemiseen, varmasti jatkoa ajatellen ruokkii rentoutta. Hiihto-osuus tuntui hyvältä toiselle kierrokselle asti, puolalainen ajoi mutkassa suksille juuri ennen ylämäkeä. Kaaduin ja sauva meni poikki, letka karkasi ihan totaalisesti. Hirveät maitohapot reisiin, kun vauhti pysähtyi täysin. Pitäisi olla tyytyväinen, mutta ei voi kieltää, että ottaa päähän julmetusti tällä hetkellä. Olisi ollut tarjolla hyviä sijoituksia. Huomiseen luottavaisin mielin, lähetään toteuttamaan samaa hommaa”, kertasi Mutru.