Uutisen päiväys

7.2.2016← Takaisin

Kykkänen 28:s Hinzenbachissa

Julia Kykkänen kartutti maailmancupin pistetiliään muutamalla pisteellä Itävallan Hinzenbachin toisessa osakilpailussa. Japanin Sara Takanashin voittamassa kilpailussa Kykkänen oli 28:s.

Selkäongelmien kanssa painivan hyppääjän tulos vaikutti henkilökohtaiselta voitolta. Kykkänen oli tyytyväinen, että pystyi hyppäämään tänään. Saksan joukkueen fysion avustuksella rankaa avattiin eilen illalla. 

”Ei siinä kipua ole, mutta kun ei pääse ylämäen laskuasentoon, niin ei siitä oikein mitään tule. Vähän taipui jo paremmin polven päälle, mutta ei se hyvä ollut”, mietti Julia Kykkänen.

Selkävaivat eivät ole uusia Kykkäselle, mutta aiemmat ”jumit” eivät ole vaikuttaneet hyppäämiseen samalla tavalla kuin nyt. 

”Ei se (jumi) ole näin paljon vaikuttanut.”

”Katsotaan, jos saadaan nikamat paikoilleen alkuviikosta Suomessa, niin sitten lähdetään Ljubnoon”, Kykkänen jatkoi. 

Päivän hypyissä ylämäen vauhdit paranivat jokaisella kierroksella, mikä kertoo muun muassa asennon parantumisesta. Vaikka toinen hyppy, 77 metrinen oli pituudeltaan heikompi, nosti valmentaja Kimmo Kykkänen sen jopa ensimmäistä (83,5 metriä) paremmaksi. 

”Toinen kierros oli teknisesti jopa parempi, mutta siinä oli takatuulta koko hypyn ajan.”

Kilpailun voittoon hyppäsi Takanashi, toiseksi Itävallan Daniela Iraschko-Stolz ja kolmanneksi saman maan Jacqueline Seifriedsberger. 

Takanashi johtaa maailmancupia ennen Iraschko-Stolzia ja Slovenian Maja Vtic’a. Kykkänen on 22:s.

Lopputulokset

Maailmancupin tilanne