Uutisen päiväys

9.3.2013← Takaisin

Suomen joukkue liiteli kahdeksanneksi

  Joukkuemäen toisella kierroksella nähtiin tänään onnistumisen  merkkejä. Olli Muotkan toisen kierroksen hyppy kantoi 119 metriä myös Ville Larinto näytti onnistumisen merkkejä 118,5 metrin hypyllään. Jokainen suomalainen paransi suoritustaan toisella kierroksella. Suomi sijoittui kisassa kahdeksanneksi 862,1 pisteellä.

  Suomen joukkueessa hyppäsivät Olli Muotka, Ville Larinto, Mika Kulmala ja Lauri Asikainen.

  Saksan joukkue vakuutti tänään puhtaalla taidollaan ja otti joukkuemäen kultaa 40,7 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Norjaan. Pisteitä Saksan joukkueelle kertyi 1079,5. Kolmanneksi tänään hyppäsi Puolan joukkue.

  Saksan joukkueessa hyppäsivät Andreas Wank, Michael Neumayer, Severin Freund ja Richard Freitag.

  Kilpailun tulokset kokonaisuudessaan: http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=JP&raceid=3612

  Suomalaisten kommentit joukkuekisan jälkeen.

  Olli Muotka
  ”Parempia hyppyjä ja tuntuu hyvältä. Teknisesti voi aina parantaa. Huomiseen kisaan hyvillä mielin.”

  Ville Larinto
  ”Vielä on paljon tekemistä, mutta tällaiset onnistumiset kyllä helpottaa tekemistä. Toinen hyppy oli askel oikeaan suuntaan.”

  Mika Kulmala
  ”Jälkimmäinen oli jo parempi, mutta työntekoa vaaditaan vielä. Vauhtimäen asentoon pitäisi saada rentoutta. Treenaaminen alkaa olla mielessä, mutta jos pääse vielä kisaamaan niin tota kai lähden hyppäämään.”

  Lauri Asikainen
  ”Hyvä, että pystyi petraamaan ja toivottavasti huomenna sitä tapahtuu vielä lisää. Sama ponnistusrytmi on ongelmana ja sen jälkeen on lentoa on vaikea rakentaa. Huomiseen mennään hyvillä mielin; kotiyleisön edessä on kiva hypätä.”

  Päävalmentaja Pekka Niemelä kommentoi joukkueen suorituksia.
  ”Tänään ei romahdettu vaan parannettiin. Toisen kierroksen hypyt antoivat lupauksia tulevasta.

  Maailmancup kisat jatkuvat seuraavaksi Kuopiossa. Kuopioon lähtevät maajoukkueesta Lauri Asikainen, Olli Muotka sekä Ville Larinto. Kansallisesta joukkueesta Kuopion kisoihin osallistuvat Sami Niemi, Sami Heiskanen sekä Mika Kulmala.