Uutisen päiväys

7.12.2019← Takaisin

Susanna Forström maailmancupin pisteille - myös Niko Kytösahon hyppy kulki Continental cupissa

Mäkihypyssä oli tänään paljon seurattavaa, kun kilpailuja käytiin kolmella paikkakunnalla. Naisissa Susanna Forström hyppäsi upeasti maailmancupin pisteille Lillehammerissa. Myös Niko Kytösahon hyppy kulki.

Naisten mäkihypyn maailmancup kilpailtiin Norjan Lillehammerissa. Kilpailuun perjantaisesta karsinnasta selvisi Susanna Forsström, joka hyppäsi kilpailussa maailmancupin pisteille ollessaan lopputuloksissa 28.

Forström oli tyytyväinen tulokseen, mutta koki hypyissä olleen vielä parantamisen varaa.  

”Päivän tunnelmat on hyvät. Tänään pisteille, voin olla tosi tyytyväinen. Hyvä alku kauteen vaikka hypyt ei tänään kovin kummosia olleet.”

Naisten mäkihypyn päävalmentaja Ossi-Pekka Valta oli innoissaan päivän kilpailun jälkeen.

”Susanna mahtavasti toisella kierroksella viiden vuoden jälkeen. Kiva nähdä, että perustaso riittää tuollaiseen sijoitukseen. Tämän reissun tavoite oli, että päästäisiin karsinnasta kilpailuun ja toisena tavoitteena oli paikka toisella kierroksella. Tavoitteet tuli heti toteutettua. Mahtavaa toimintaa Suskulta.”

Tulokset Lillehammer

Kommentteja SoundCloudissa

Norjan Vikersundissa hypätyn Continental cupin paras suomalainen oli Niko Kytösaho. Ensimmäisellä kierroksella 109.0 metriä ja toisella kierroksella 101.0 metriä kantaneet hypyt riittivät kymmenenteen sijaan. 

Kytösaho oli varovaisen positiivinen päivän kilpailun jälkeen.

”Päivä oli perusmiinus. Kaikki hypyt olivat tasaisia, mutta ei mitään erikoisia. Aika paljon parempaan pystyn kuin mitä tänään nähtiin. Ok startti Continental Cupiin ja sain ulkomaillekin siirrettyä tuota perushyppäämistä.”

Vikersundissa kilpailivat suomalaisista myös Jarkko Määttä ja Henri Kavilo. Kumpikaan ei päässyt toiselle kierroksella, Määttä oli lopputuloksissa 36. ja Kavilo 61.

​Tulokset Vikersund

Juuri ennen kautta nilkkansa loukannut Antti Aalto sijoittui tänään parhaana suomalaisena Nizhny Tagilin maailmancupissa sijalle 34. Myös Eetu Nousiainen nähtiin kisassa, mutta sijoittui kilpailun viimeiseksi 99.5 metriä kantaneella hypyllä.

”Ollut pikkuisen vielä tekniikan kanssa tekemistä. Ei ole luottamusta sen takia hyppäämiseen, minkä takia ei kisassa saa onnistunutta suoritusta,” kommentoi Aalto kilpailun jälkeen.

Miesten maajoukkueen päävalmentaja Lauri Hakola uskoo, että Antin hyppy vielä löytyy.

”Ei ollut meillä helpoin päivä tänään. Eetu tuskailee tekniikkansa kanssa, ja on haastava tilanne täällä kilpailurumban keskellä karsia sitä kasaan. Katsotaan vielä huominen, ja sitten miettään onko syytä jäädä harjoitustauolle tai siirtyä helpomman tason kilpailuihin. Antti on täällä saanut harjoituksissa kohtalaisia hyppyjä tilanteeseen nähden, rentous ja luonnollisuus siitä jossain määrin puuttuu. Mielestäni siitä paistaa tuloksentekemisen pakko, haluaa näyttää itselleen, että pystyy hyppäämään hyvin. Täytyy vaan luottaa siihen prosessiin ja luottaa siiihen, että sieltä se tulee kun on tullakseen.”

Tulokset Nizhny Tagil

Kuva: Lisa Gode

***

Seuraa joukkuetta sosiaalisessa mediassa

Facebook Ski Jumping Team Finland
Instagram @sjteamfin
Twitter @sjteamfin
#sjteamfin