Uutisen päiväys

29.12.2013← Takaisin

Mäkihyppy: Obertsdorfissa Määttä 23. ja Ahonen 25.

  Sunnuntaina Obertsdorfissa parhaasta suomalaistuloksesta vastasi 19-vuotias Jarkko Määttä.

  [caption id="attachment_5741" align="alignright" width="199"] "Hyvä fiilis. Minulta tänään hyvä kisa", Jarkko Määttä.[/caption]

  Määttä ponnisti ensimmäisellä kierroksella komean 129 metriä kantaneen hypyn. Toisen kierroksen hyppy kantoi 121,5 metriä. Päivän kisassa Määttä teki hyvän esiintulon ja oli lopputuloksissa sijalla 23.

  "Hyvä fiilis. Minulta tänään hyvä kisa. Varsinkin ensimmäiseen hyppyyn olen tyytyväinen. Toisesta jäi hieman hampaankoloon, mutta tästä on mukava jatkaa Garmischiin hyvällä mielellä."

  Janne Ahonen ei tänään saanut hyppyihinsä kaivattua varmuutta. Kompensaatiopisteet eivät myöskään olleet tänään miehen puolella. Ahosen hypyt kantoivat 120,5 ja 119 metriä.

  "No joo kyllähän se todella kehno suoritus oli, eikä siinä sen kummempia selittelyjä. Yrittämiseksi meni, varsinkin toinen kierros. Ei auta itku markkinoilla; tästä jatketaan eteenpäin. Mäkiviikko on pelattu juttu, mutta koitetaan saada hyviä kisoja alle vielä loppuviikosta", analysoi Ahonen.

  Anssi Koivuranta paransi hyppyjään viikonlopun aikana jatkuvasti, mutta tänään tulos ei vielä riittänyt toiselle kierrokselle.

  "Jos päivästä puhutaan, niin eiliseen verrattuna hyvä; hyppy hypyltä parempia tuloksia. Tänään kisan hyppy oli taas parempi, kun koekierroksen hyppy, mut se ei vaan riittäny. Mittaa ois saanu olla vähä enemmän, mutta suunta on hyvä. Tänään pieni lentovirhe menetti metrejä."

  Päävalmentaja Pekka Niemelä näki päivän monijakoisena.

  "Monenkirjava päivä. Jarkolle iso plussa; ensimmäisen kierroksen hyppy oli loistava. Anssi teki parhaan hyppynsä kisassa; ei ihan riittänyt kymmeneksi sijoittuneen Stochin kukistamiseen. Jannella ensimmäinen hyppy oli loistava. Tänään plussapisteet söivät metrit ja toisella hypyllä söivät vähän miestäkin eli yritystä tuli liikaa.Vaikka mäkiviikko meni tästä voi jatkaa hyviä kilpailukohtaisia suorituksia."

  Ensimmäistä mäkiviikon voittoaan jahtaava sveitsiläinen Simon Ammann hyppäsi 139 ja 133 metriä kantaneet hypyt ja voitti kisan neljällä pisteellä ennen Norjan Anders Bardalia. Itävallan Thomas Diethart ja Slovenian Petr Prevc jakoivat kolmossijan.

  Tulokset kokonaisuudessaan: http://data.fis-ski.com/pdf/2014/JP/3838/2014JP3838RL.pdf

  Seuraavaksi mäkiviikko jatkuu uudenvuodenpäivänä Garmisch-Partenkirchenissä. Karsintakilpailu käydään jo tiistaina klo 15.00.