Uutisen päiväys

18.3.2016← Takaisin

Larinnon maailmancup-kaudelle rohkaiseva päätös

Ville Larinto loikkasi viikonloppuna päättyvän maailmancup-kauden viimeisessä kisassaan 39:nnelle sijalle. Lauri Asikainen ja Jarkko Määttä eivät puolestaan selviytyneet Planican perjantaisesta karsinnasta itse kilpailuun.

Päivän paras suomalainen venyi karsinnassa seitsemänneksi hypyllä, joka lensi peräti 211,5 metriin.

“Karsinnassa tuli hyvä siivu ja oma henkilökohtainen ennätys. Huikea fiilis jäi siitä. Kisassa olisi pitänyt malttaa paremmin kummulla, niin olisi lentänyt pidemmälle”, Larinto pohti uutta ennätyshyppyään sekä kisasuoritustaan, joka kantoi 195,0 metriä.

“Harmittaa, että jäi toinen kierros välistä. Olisi totta kai halunnut vaikealle kaudelle mahdollisimman hyvän lopun. Mutta personal best anyways”, suomalainen veisteli.

Perjantaina voiton kuittasi kotiyleisön iloksi yhteispistein 447,6 Robert Kranjec ennen 440,5 pistettä kerännyttä maanmiestään Peter Prevciä. Norjan Johann Andre Forfang kipusi puolestaan kolmannelle korokkeelle saldolla 439,8.

Sama kärkikolmikko valtasi podium-paikat myös torstaina siten, että kokonaiskisan kärkimies Prevc nappasi voiton, Forfang oli kakkonen ja Kranjec kolmonen.

Planicassa on viikonloppuna ohjelmassa vielä lauantainen HS225-joukkuemäki sekä sunnuntainen päätöskisa kiertueen 30:n parhaan urheilijan kesken. Tämä tarkoittaa siis sitä, että sinivalkoisten mäkikotkien osalta maailmancup-kausi lyötiin pakettiin perjantaina.

“Vaikka kausi oli vaikea, niin usko itseen on todella kova. Ajatukset ovat jo ensi kaudessa ja kotikisoissa”, Larinto viittasi noin vuoden kuluttua Lahdessa järjestettäviin MM-kilpailuihin.

“Maailmancupin kausi on nyt ohi, mutta treenaaminen jatkuu silti. Lahden MM-kisat tulevat yllättävän nopeasti, eikä tässä ole yhtään päivää hukattavaksi. Pieni huili kauden jälkeen ja sitten mennään taas täysillä kohti ensi talvea”, 14 pisteellään kokonaiskisassa perjantain jälkeen 60:tta sijaa miehittävä Larinto päätti.

Pisteille Larinnon tapaan talven kiertueella ylsi karsintaan perjantaina jäänyt Lauri Asikainen, joka keräsi yhteensä 42 pistettä. Näillä hän on ennen viimeistä henkilökohtaista kilpailua 48:nnella sijalla. Asikainen säväytti joulukuun alussa Lillehammerissa oikein kunnolla oltuaan kauden toisessa kisassa seitsemäs.

Tulokset tämän linkin takana
 

www.hiihtoliitto.fi

www.facebook.com/skijumpingteamfinland
Twitter @Finnjumper
Instagram @sjteamfinland 
#sjteamfinland
Soundcloud
LUMISPORT TV
 (YouTube)

KUVA: SHL/Touho Häkkinen.