Uutisen päiväys

23.11.2019← Takaisin

Forsström ja Aalto ponnistivat mäkihypyn normaalimäen Suomen mestareiksi Ounasvaaralla

Rovaniemen Ounasvaaralla hypätyissä normaalimäen SM-kisoissa mestareiksi ponnistivat Lahden Hiihtoseuran Susanna Forsström ja Kiteen Urheilijoiden Antti Aalto.

Hyvän hyppyvireen talven alkukauteen löytänyt Susanna Forsström haastoi hyvin avoimessa kilpailussa Italian maailmancupin hyppääjät Elena Runggaldierin ja Lara Malsinerin, jotka veivät avoimessa Ensilumen kilpailussa kärkisijat. Forsström ponkaisi kisassa 91 ja 81 metriä ja voitti Suomen mestaruuden.

"Ensimmäinen oli ihan ok, parempaakin olen hypännyt. Mutta pitää saada kisaan kaksi hyvää hyppyä", mietti Forsström hieman harmissaan.

Hyvän kesän jälkeen lumelle siirtymisessä kesähyppyjen jälkeen ei ole ollut haasteita. Forsström voitti myös kesä-Suomen mestaruuden syyskuussa Kuopiossa.

"Siirtyminen lumelle onnistui hyvin ja Falunissa pääsin sisään lumituntumaan. Täällä (Rovaniemellä) on ollut sitten enemmän varustekokeiluja", jatkoi Forsström.

Toiseksi naisten kilpailussa hyppäsi Ounasvaaran Hiihtoseuran Jenny Rautionaho ja kolmanneksi Lahden Hiihtoseuran Julia Tervahartiala.

Miesten kilpailussa osallistujia oli Suomen lisäksi Kiinasta, Japanista ja Itävallasta. Sekä avoimen kilpailun että Suomen mestaruuden vei nimiinsä Antti Aalto. Aalto kuntouttaa edelleen lokakuussa loukkaantunutta nilkkaansa, eikä siitä syystä ollut mukana Wislan maailmancupavauksessa.

Aalto jakoi kilpailun pisimmät hypyt, 100 ja 96 metriä, Japanin Naito Tomofumin kanssa. Tomofumi oli avoimessa kilpailussa toinen. Kokonaisuudessaan Aalto oli positiivisella mielellä ja tyytyväinen päivään.

"Oli mukava ja tasapainoinen päivä. Ennen tätä kisaa tuli tehtyä melkein 30 hyppyä lumelle, ei hirveästi, mutta sai tuntumasta kiinni ja pääsin hyvälle tasolle", kertoi Aalto.

Lokakuussa nilkkansa oheisharjoituksessa loukannut Aalto pääsi jopa ennakoitua aiemmin hyppyharjoituksiin ja kilpailemaan.

"Nilkka on vielä pikkasen jäykkä, mutta hyppäämisen suhteen ei ole ongelmaa. Muissa harjoitteissa täytyy mennä vähän enemmän maltilla", Aalto jatkoi.

Suomen mestaruushopealle hyppäsi Puijon Hiihtoseuran Henri Kavilo ja pronssille Kuusamon Erä-Veikkojen Kalle Heikkinen.

Kaksikko on palvellut Kainuun prikaatissa, ja metsävuorokausia on molemmilla reilusti takana.

"Kallen kanssa metässä rämpimiseen panostettiin aika monta tuntia. Määrällisesti ei ole tullut niin paljon harjoitustunteja eikä hyppyjä, ja on pitänyt aika tarkkaan suunnitella", kertoi Kavilo talvikauteen valmistautumisestaan.

Päivän kisahyppyjen osalta ensimmäinen oli erittäin onnistunut ja siinä näkyi rentous, jota on haettu syksyn ajan.

"Ensimmäisellä hieman horjahti oikeeseen suuntaan. Se oli rento hyppy. Toisella tuli kisapuristamista", kommentoi Kavilo hyppyjään.

SM-kilpailut Ounasvaaralla jatkuvat huomenna sunnuntaina yhdistetyn kilpailulla. Mäkiosuus alkaa klo 10:10 ja hiihto-osuus 14:30. Yle televisioi sunnuntain kilpailut ja ne näkyvät hiihdon Suomen Cupin tapaan YLE TV2:lla.

Tulokset naiset
Tulokset miehet

Antti Aallon haastattelu facebookissa
Susanna Forsström, Henri Kavilo ja Kalle Heikkinen SoundCloudissa