Uutisen päiväys

2.1.2015← Takaisin

Kolme miestä jatkoon Schonachissa, sää voi muuttaa viikonlopun aikataulut

  Yhdistetyn maailmancup jatkuu tänä viikonloppuna Schonachissa. Perjantain karsinnasta kolme suomalaista selvitti tiensä. Viikonlopuksi luvattu vesisade ja tuuli voivat estää hyppäämisen, jolloin luvassa on muutoksia kisaohjelmaan.

  Perjantaina yhdistetyn maailmancupissa Schonachissa karsittiin sunnuntain yksilökisaan. Neljästä suomalaisurheilijasta kolme - Ilkka Herola, Leevi Mutru ja Jim Härtull - selvittivät tiensä jatkoon, Arttu Mäkiaho karsiutui niukasti.

  Päävalmentaja Petter Kukkonen kävi lyhyesti läpi jatkoon selvinneiden suomalaisten karsintahypyt.  94-metrisellä hypyllään 17:nneksi sijoittuneen Herolan hyppääminen on viimeistä silausta vaille valmis. ”Nyt alkaa olla aika lähellä tekninen suorittaminen sitä, mitä on haettu, mutta ei ihan vielä. Kyllä me tiedetään, mikä on ongelmana. Vielä pitää vähän ponnistustekniikkaa hioa, että saadaan metrejä lisää mäessä, mutta nyt näyttää jo tosi hyvältä. Tänään ei ollut kaukana Ilulla paikka top viitoseen”, Kukkonen kertoo.

  25:nneksi karsinnassa sijoittunut Mutru hyppäsi harjoituksissa karsintakilpailua paremmin. ”Leevin perustekniikka on hyvä”, päävalmentaja kehuu ja jatkaa: ”Ehkä pientä yliyrittämistä kilpailussa ja mies on kyllä selvästi paremmassa kunnossa kuin mitä tulos antaa ymmärtää.”

  Parin vuoden tauon jälkeen maailmancupissa jälleen kilpaileva Härtull lunasti hänelle asetetut odotukset. ”Mies pystyi jokaisella hypyllä tänään parantamaan, joten siinä mielessä positiivinen alku kisaviikonlopulle ja ihan hyvät asetelmat jatkaa kisaan”, päävalmentaja iloitsi.

  Tämänhetkisten sääennusteiden mukaan Schonachissa voi tulla kisaohjelmaan muutoiksia. Alun perin ohjelmassa oli lauantaina joukkuekisa ja sunnuntaina yksilökisa, mutta tarvittaessa kisapäiviä vaihdetaan ja tämän päivän karsintakilpailun tuloksien mukaan startataan ladulle.  

  Päävalmentaja Kukkonen ehti jo alkuviikosta iloita, että kerrankin luvassa on ihanan talviset olosuhteet: reilusti lunta ja pikkupakkanen, mutta viikon kääntyessä loppupuolelle olosuhteet muuttuivat radikaalisti.  ”Schonach ei ole Schonach, jos täällä ei vettä sataisi”, Kukkonen nauraa.
  ”Meitä on täällä jo peloteltu, että aikataulut voi mennä uusiksi. Huomiseksi on luvattu kovaa tuulta ja vesisadetta. Jos näin on, eikä huomenna pystytä kilpailemaan joukkuekilpailua, niin silloin kilpaillaan tämä henkilökohtainen kisa ja käytetään tämän päivän karsintakisan tulokset sitten varakilpailuna yksilökisassa. Sitten joukkuekisa siirtyisi sunnuntaille. Se on vaihtoehto, mitä nyt on pyöritelty.”

  Karsinnan tulokset