Uutisen päiväys

20.12.2012← Takaisin

Valmentaminen on mielenkiintoista puuhaa

  [caption id="attachment_3731" align="alignright" width="300" caption="Harjoituksissa opetetaan nuorille tarkkaan hyppyasento."][/caption]

  Yhdistetyssä Hannu Mannisen tuntevat kaikki. Nykyisin etenkin nuoret yhdistetyn urheilijat ovat saaneet tutustua Hannuun myös valmentajana. Hän on ollut syksyn aikana mukana Lidl-junioriryhmän leireillä vetämässä harjoituksia ja tutustumassa nuoriin tulevaisuuden lupauksiin.

  Hannu Manninen on kokenut nuorten valmentamisen mielenkiintoisena.

  • - On ollut mielenkiintoista seurata junioreiden tekemistä ja sitä, missä yhdistetyn junioritoiminta menee maajoukkuetasolla. Leireillä on mukava meininki ja yhdessä muiden valmentajien kanssa olen pyrkinyt tuomaan omaa osaamistani junioreiden valmennukseen. Leirillä on lahjakkaita kavereita mukana ja uskon, että osasta poikia tullaan kuulemaan tulevaisuudessa. Tämä vie kuitenkin vielä aikaa, pohtii Manninen.

  Hannu Manninen lähti mukaan junioriryhmän valmennukseen, koska hän halusi tuoda omaa osaamistaan nuorten valmennukseen. Siirtyminen huippu-urheilijasta valmentajaksi ei kuitenkaan onnistu hetkessä.

  • - Kyllä tämä vaatii totuttelua ja ajatusmallin muuttamista omasta aktiiviajasta. On selvää, etten pysty ottamaan heti suurta vastuuta valmentamisesta, enkä haluakaan, miettii Manninen. Minun tehtävänäni on ollut olla apuna tässä työssä ja ehkä tuoda hieman omia mielipiteitä jo olemassa olevaan systeemiin. Katsotaan sitten myöhemmin, mitä kaikkea valmennuksessa voi tehdä, jos olen pidempään mukana.

  Hannun mukanaolosta Lidl-ryhmän leireillä on sovittu täksi vuodeksi, ensi vuodesta ei vielä ole varmuutta.

  • - Ensi vuodesta ei ole vielä sovittu, mutta jos lähden mukaan valmennukseen mukaan, pyrin tekemään sen kunnolla.

  Tulevaisuudessa…

  Ajatus täysipäiväisestä valmentamisesta ei ole kokonaan pois suljettu Hannu Mannisen tulevaisuudesta.

  • - Voisin kuvitella, että jos oma jälkikasvu innostuu urheilemisesta, ehkä heidän kauttaan tiiviimpi valmennuskuvio kiinnostaisi. Tuolloin myös omien linjojen tuominen valmennukseen kiinnostaisi. Nyt tilanne on kuitenkin se, että vielä tähän ei ole tarpeeksi aikaa, miettii Manninen.
  • - Se on kuitenkin selvää, että jos innostun asiasta ja lähden joskus mukaan täyspäiväiseen valmentamiseen, niin valmentaminen tapahtuu periaatteitteni mukaan sitten kunnolla ja paneutuen, kertoo Manninen.
  Teksti ja kuvat: Terttu Karhumaa