Uutisen päiväys

31.10.2019← Takaisin

Mäkihyppääjä Antti Aalto loukkasi nilkkansa oheisharjoituksessa - kilpailukausi ei kuitenkaan ole vaarassa

Antti Aalto on loukannut nilkkansa oheisharjoituksessa lentopallopelissä. Aallon oikeasta nilkasta meni poikki kaksi nivelsidettä.

Kuopiossa harjoituksessa nilkkansa loukanneen Aallon vamman laatu todettiin magneettikuvauksella. Diagnoosin jälkeen lääkärin, valmentajan ja joukkueen fysioterapeutti Janne Karppisen kanssa on jo laadittu kuntoutusohjelma seuraaville viikoille.
 
Hoitomuotona on kuntoutus, joka voidaan aloittaa heti. Muu harjoittelu optimoidaan kuntoutusta tukien ja mäkihyppyharjoitteisiin siirrytään kuntoutuksen edetessä ja nilkan paranemisen ehdoilla.
 
Loukkaantuminen on takaisku hyvän kesäharjoittelukauden jälkeen, mutta Aalto katsoo rauhalliseen tapaansa eteenpäin.

”Nyt ei ole syytä hätäillä harjoittelun ja kuntoutuksen suhteen. Alla on harjoituksellisesti tosi hyvä kesä. Ensin nilkka kuntoon, sitten kilpailemaan”, toteaa Antti Aalto.

Vaikka ensimmäiset alkutalven kansainväliset kilpailut jäänevät pois Aallon ohjelmasta, koko kausi ei ole vaarassa.

”Lääkärin mukaan kauden ensimmäisten kilpailujen suhteen ei olla optimistisia, mutta kaikki on toki mahdollista. Koko kausi ei kuitenkaan ole tämän hetken tiedon mukaan vaarassa ja vamma on ennemminkin hidaste kauteen valmistautumiselle”, sanoo päävalmentaja Lauri Hakola.
 
Mäkihypyn maailmancupkausi alkaa Puolan Wislasta 23.-24.11.2019. Toinen osakilpailuviikonloppu käydään Suomessa, Ruka Nordicissa viikkoa myöhemmin.
 
Mäkihypyn maailmancupkalenteri