Uutisen päiväys

16.12.2017← Takaisin

Puolan Pilch vei voiton Rukan Continental Cupissa - kolme suomalaista hyppäsi pisteille

Rukan mäkihypyn Continental Cupin voiton vei tänään lauantaina Puolan Tomasz Pilch ennen slovenialaisia Nejc Dezmania ja Ziga Jelaria. Paras suomalainen oli Kainuun Hiihtoseuran Jarkko Määttä, joka oli 14:s.

Lahdesta Rukalle siirretyt mäkihypyn Continental Cupin kilpailut olivat lauantaina Slovenian ja Itävallan juhlaa. Vaikka voittoon hyppäsi lopulta Puolan nuori, vasta 17-vuotias Tomasz Pilch, mahtui parhaaseen kymmenikköön neljä slovenialaista ja kolme itävaltalaista.

Pilch kehui koko joukkuettaan ja kiitti heitä päivän panoksestaan, kuten myös Rukan oloja, jotka olivat tänään erittäin tasapuoliset. 

Slovenian joukkueen parhaasta suorituksesta vastasi toiseksi hypännyt Nejc Dezman, joka voitti kolmanneksi hypänneen maanmiehensä Ziga Jelarin 0.1 pisteellä. 

Suomalaisista Rukan mäessä onnistui parhaiten Jarkko Määttä, joka oli 14:s, keräten 258.6 pistettä 126,5 ja 130 metriä kantaneilla hypyillään. Määttä ponnisti myös Continental Cupin pisteille myös viime viikonloppuna Kanadan Whistlerissä. 

”Ekalla kierroksella oli vähän liikaa intoa tuossa kummulla, että meinasin painaa hypyn puhki. Toinen oli parempi. Vähän jäi hampaankoloon se eka kierros, olisi ollut mahdollisuuksia parempaan”, pohti 22-vuotias Määttä.

Määttä kehui myös hyppyoloja tasapuolisiksi, mikä hieman jopa yllätti kokeneen mäkimiehen.

”Yllätys oli, että Rukalla oli aika tasapuoliset (olot), tuntuu, että täällä tuulee aina. Yllättävän hyvä Rukaksi”, totesi Määttä hyvillä mielin. 

Suomen joukkueen onnistujia olivat myös toiselle kierrokselle ja Continental Cupin pisteille hypänneet Niko Kytösaho, joka oli 24:s ja Lauri Asikainen 26:s. Muut suomalaiset eivät yltäneet pistesijoille. 

Continental Cup jatkuu Rukalla sunnuntaiaamuna koekierroksella klo 9 ja kilpailukierroksilla klo 10 alkaen. Tulosten live-seuranta http://live.berkutschi.com/skijumping/3235

Tulokset kokonaisuudessaan 

Jarkko Määtän kommentit