Uutisen päiväys

22.2.2013← Takaisin

Norjan Haavard Klemetsen kärjessä ladulle yhdistetyn HS106/Gundersen -kisassa

  Hyppyosuuden jälkeen suomalaisille ei jaettu aivan parhaita paikkoja. Hiihto-osuudella takaa-ajettavaa jäi koko joukkueelle.

  Suomalaisten kommentit:

  Janne Ryynänen:
  Ei se ihan niin nappiin mennyt kuin ois voiniut mennä, teknisesti samanlaista hyppäämistä, mitä on ollut koko ajan, ei vaan riitä kärkipäähän.
  Jonkun verran tuntuu, että säännöt vaikeuttaa alkupäässä hyppäämistä, kun keli paranee ja lava tippuu, niin automaattisesti tulee hyötyä loppupäähän.
  Omasta mielestä oli ihan hyvän tuntuinen hyppy tuo kisahyppy.

  Ilkka Herola:
  No ei se ollut lähelläkäään sitä mitä haettiin, kymmenen sijaa liian alhaalla. Siinä ei ollut ihan paras hyppy, ja vielä kun lavaa laskettiin ja kelit vahteli, niin tuloksissa näyttää tuolta. Paremmin pitäisi hypätä, että pääsis lähtemään ylempää.

  Mikke Leinonen:
  Oishan tuohon toivonut muutamia metrejä lisää vielä. Tää on ulkoilma urheilua, tälläistä se on välillä. Joku kärsi ja joku voitti siellä loppupäässä.Hiihto-osuudella on rankka latu, periaatteessa sen pitäisi sopia minulle. Toivotaan, että kunto kestää ladullakin.

  Jim Härtull:
  Hävettää, ei tässä muuta. Samaa virhettä hypyssä, mikä on kauden aikana ollut. Noilla vauhdeilla se ei sitten paljon lentele. Ladulle lähden parhaani yrittämään.

  Petter Kukkonen, päävalmentaja:
  Huono päivä mäessä tänään. Puuttui se rentous, mikä oli kahdessa ekassa harjoituksessa täällä. Ilkka oli ehkä lähimpänä oikeaa tekemistä kisahypyissä.
  Janne hyppäs paremmin koekierroksella, minusta se oli rennompi hyppy.

  Me ois tarvittu paremmat lähtökohdat ladulle. Odotin sitä, että olis ollut yks urheilija kympin joukossa ja kaks kahden kympin, silloin olisin ollut tyytyväinen. Ei tämä nyt mikään katastrofi ole, aika lailla sitä tasoa, mitä kauden aikana on ollut.

  Suomalaiset ladulle johtavaa Norjan Haavard Klemetseniä perässä:
  21. Janne Ryynänen +1,48
  26. Ilkka Herola +1,58
  33. Mikke Leinonen +2,17
  52. Jim Härtull +3,44

  Tulokset hyppyjen jälkeen löytyvät osoitteesta (pdf) http://www.fis-ski.com/uk/604/610.html?sector=NK&raceid=1646