Uutisen päiväys

15.7.2015← Takaisin

Janne Ahonen ykkönen Vuokatissa

Janne Ahonen oli paras Vuokatin Mäkikarnevaalien yhteydessä hypätyssä Finlandia Veikkaus Cup -mäkikilpailussa. Ahonen voitti HS100-mäestä hypätyssä kisassa toiseksi tulleen Jarkko Määtän 3,5 pisteellä.

Lahden Hiihtoseuraa edustavan Ahosen hypyt kantoivat 100 ja 95 meriä. Hän kertoi päivän suoritusten edustaneen tämän kesän kaavaa.
”Vaihtelevia hyppyjä. Koekierros ja eka kierros olivat ihan hyviä, mutta toinen kisahyppy ei ollut enää niin hyvä.”
Ahonen kertoi harjoittelun olevan mäkihyppykesän tärkein asia. Hänen mukaansa ei kannata miettiä sitä, kulkeeko hyppy vai ei.
”Kun treenaa kovaa ja fysiikkatreenit ovat kovia, niin se tekniikka pakosti vähän kärsii. Tekee vaan sitä hyvää työtä. Kun saa talveksi sitten vähän herkisteltyä, niin hyppy alkaa sujua helpommin.”
Toiseksi sijoittunut Kainuun Hiihtoseuran Määttä ponkaisi 98 ja 95 metriä.
”Ihan semmonen ok, mutta vähän jäi parannettavaa. Ekalla hypyllä oli hyvä keulalähtö, mutta ilmassa oli liikaa intoa ja painoin hypyn vähän puhki. Toinen oli ihan perus”, Määttä pohti.
”Jos vertaa vaikka vuosi tästä taaksepäin, niin kaikki osa-alueet ovat paremmassa kunnossa. Ihan hyvällä tiellä ollaan.”

Kisan kolmas oli 90 ja 90,5 metrin hypyillään Ville Larinto, joka kertoi tällä hetkellä nauttivan mäkihypystä.
”Ehkä tuo kevään pidempi mietiskelytauko teki ihan hyvä. Ponnistusvaihe vaatii hiomista vielä aika paljon. Tästä on kuitenkin erittäin hyvä jatkaa.”

Alle 20-vuotiaiden sarjan paras oli Kainuun Hiihtoseuran Wili Loukasmäki, joka sai hypätä itselleen hyvin tutussa mäessä.

”Eka kierros oli ihan perushyppy, toisella sain toistettua sellaisen. Ehkä toinen oli vähän parempikin. Kesä on ollut hyvä, työntekoa ja harjoittelua. Paljon olen kehittynyt hyppäämisessä ja kaikessa muussa
oheisharjoittelussa”, Loukasmäki sanoi.
Tulokset: www.kilipa.com