1.4.2017← Takaisin

Mutru odotetusti Suomen mestariksi Taivalkoskella - Annamaija Oinas historiallisen kisan kultamitalisti

Taivalkosken Taivalvaaralla kilpailtiin lauantaina pienmäen Suomen mestaruuksista yhdistetyssä sekä erikoismäessa alle 18-vuotaiden sarjoissa.

Miesten yhdistetyn voittoon urheili Lahden Hiihtoseuran maajoukkuemies Leevi Mutru. Pienmäen SM-kisojen avauspäivänä edellispäivien aurinko ei paistanut, mutta lumiolot olivat erinomaiset. Nuorten erikoismäen ja yhdistetyn mäkiosuuden aikana satanut lumi saatiin hyvin pois vauhtimäen ladulta.

Suomen mestariksi hypännyt ja hiihtänyt Leevi Mutru johti kilpailua jo hyppyosuuden jälkeen, ennen Tampereen Pyrinnön Jussi Saloa. Mutrun ja Salon ero hiihtoon lähdettäessä oli 44 sekuntia.

"Mäessä oli semmoinne peruspäivä. Koekierroksella pistin pelin jännäksi, kun hyppäsin flopin siihen alkuun ja olin vielä samoissa metrilukemissa muiden kanssa. Seuraavalla ratkaisin tuon pelin, sain aika varman johdon siihen hiihtoladulle lähdettäessä," mietti Mutru.

Hiihto kulki kauden viimeisessä kilpailussa ja mies varmisti voiton ennen Saloa ja kolmanneksi yltänyttä Ounasvaaran Hiihtoseuran Olli Salmelaa.

Mutrun kausi kokonaisuudessaan on ollut hyvä. Tammikuusta lähtien oman tason nosto maailmancupissa näkyi selkeästi.

”Hyvä kausi oli. Otettiin paljon askelia niin mäessä kuin ladulla ja tuli ropisten maailmancupin pisteitä ja lisää luottamusta niin mäkeen kuin hiihtoon. Tästä on tosi hyvä lähtee jatkamaan”, Mutru kertoo tyytyväisenä.

Nuorissa naisissa, alle 18-vuotiaissa kilpailtiin historiallinen ensimmäinen Suomen mestaruuskilpailu. Taivalkosken Kuohun Annamaija Oinas johti jo hyppyosuuden jälkeen ja voitti Suomen mestaruuden ennen Alahärmän kisan Pinja Koivistoa ja Elli Seppästä.

Nuorissa miehissä Jyväskylän Hiihtoseuran Atte Kettunen hyppäsi kauden parhaita hyppyjä Taivalkoskella ja voitti Suomen mestaruuden yhdistetyssä ja oli erikoismäessä kolmas.

”Aikalailla samanlaisia hyppyjä (oli tänään), mitä oon tälle kaudelle parhaita hyppyjä tehnyt. Hyppy on hyvässä tikissä ja tänään riitti hyvä oma suorittaminen. Hiihtoladulla oli paljon alamäkipätkää ja tasaista, ei tullut kunnon nousua, eikä tarvinnut tehdä liikaa töitä. Hypyn jälkeen oli aika hyvä kaula muihin, niin ei tarvinnut kaikkea ottaa itsestä irti”, analysoi Kettunen päivän kilpailua.

Ounasvaaran Hiihtoseuran Wille Karhumaa hiihti upean hiihdon ja nousi kuudennelta sijalta toiseksi, kolmanneksi ylsi Ylistaron Kilpa-Veljien Otto Niittykoski.

Erikoismäen nuorten Suomen mestaruudet Lahteen ja Kuopioon

Julia Tervahartiala Lahden Hiihtoseurasta voitti nuorten naisten SM-kisan Taivalkosken HS52-mäessä. Nuoren naisen hypyt kantoivat 48,5 ja 50,5 metriä. Annamaija Oinas oli toinen ja Elli Seppänen kolmas.

”Latu luisti ihan hyvin. Omat hypyt olisivat voineet olla parempia, keulalla olin vähän myöhässä” kertoi Tervahartiala.

M18-sarjassa upeaan voittoon hyppäsi Puijon Hiihtoseuran Henri Kavilo pistein 250,3. Kavilo hyppäsi kierrosten pisimmät hypyt ja eroa kertyi seuraavaan lähes 20 pistettä.

”Kohtullisen tasainen oli (olosuhde lumisateesta huolimatta) jokaiselle, puhallinmiehiä oli ylämäessä. Pieni pettymys oli kausi, ei mennyt suunnitelmien mukaan. Muutamia hyviä välähdyksiä ollut kuitenkin”, mietti Kavilo.

Toinen oli Kuusamon Erä-Veikkojen Kalle Heikkinen ja kolmanneksi ponnisti yhdistetyn kultamitalimies Atte Kettunen.